22 september 2010
I did it!
Jag tog mig i kragen. I stället för att bara beklaga att vi slängde så mycket fallfrukt så plockade jag de sista transparante blanche som fanns på träden, en papperskasse, ungefär.
Sedan följde jag det recept som Monica R tipsade om i en kommentar:
Äppelsaft
10 liter äpplen med skal och kärnor och allt i bitar
5 liter kokande vatten (svalnat)
75 g citronsyra
Låt stå i 36 timmar.
Sila och rör i
2 kilo socker
2 msk atamon
Och det blev nog den godaste äppelsaft jag någonsin druckit! Tack Monica! Nu har vi fem liter i frysen till kulna vinterdagar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
å vad skönt att du tyckte den var god! visst var det enkelt?
(jag häller upp på flaskor, så tar de inte lika mkt plats i frysen)
kram Monica R
Äppelsaft! Det har jag aldrig kokat, bokmärker receptet och ska prova. Tack för inspiration! :-D
Skicka en kommentar