4 september 2010

Om att säga saker


Apropå det här inlägget hos Femtiotalsjakten tänkte jag ta upp en av mina inredningsfunderingar.

Att komma på besök hos någon och kommentera vardagsrummets färgval på ett negativt sätt, eller säga att någon har valt väl grälla tapeter ses som ohyffsat och otrevligt. Om jag skulle besöka någon och gnälligt påpeka att deras soffa inte bara är obekväm, utan också ful skulle det nog inte direkt mottas med glada miner.
Men att komma hem till mig och utbrista "Vad mycket grejer du har" med en skeptisk och ifrågasättande röst - det är tydligen helt i sin ordning.

Sen finns det de som säger samma sak, men som gör det med värme i rösten och lägger till ett 'roliga'. Då är det okej.

Nästa gång jag kommer hem till någon som lider av Feng shui ska jag utropa "Herre jisses, så spartanskt och tråkigt. Har ni inte råd med saker?!"

12 kommentarer:

Maria sa...

=) Jag har nog hört bägge delarna. Men mest så brukar de som säger något tycka att vi har det hemtrevligt och personligt. Och många frågar hur jag får plats med allt. Jag brukar svara att jag är bra på TETRIS (du vet spelet där man packar klossar)

Lillemor i Hummelsta sa...

Jag tycker att du ska göra det!! Konstigt att en del tycker att vissa saker är helt OK att kläcka ur sig. Min svärfar exempelvis har som mission i livet att tala om för folk hur feta dom blivit. Tror nog att personer med övervikt vet om det redan, och lider av det ändå utan att få det kastat i ansiktet. Vi har sagt till honom att det inte är ok att säga så till folk, men han förstår inte varför.

miaring sa...

Hörni, det hade INTE Magdalena Ribbing gillat! Man ska vara snäll.

Dödergök sa...

Jag tror inte att jag någonsin har sagt något negativt om någons hem, man kan faktiskt tänka saker inne i huvudet, allt behöver inte komma ut. Alla behöver inte ha samma stil och tycka lika jämt. Några av de bästa människorna jag vet har haft plastblommor och hiskeliga gardiner. :)

Myggan sa...

Jag håller med Dödergöken; Man får tänka och tycka precis vad man vill, men man får INTE säga det högt. Förhoppningsvis så tycker vi väl alla att vi har det fint hemma, och det är ju det viktiga.
Fast jag brukar ge igen med samma mynt till de som inte kan hålla inne med icke konstruktivt tyckande.
/Anna

Iréne JB sa...

Känner att jag också måste kommentera fast många redan har sagt samma. Ett hem ska vara personligt. Funderar ofta de gånger jag kommit tel ett avskalat hem om det ser ut så jämt och om de som bor där har någon egen stil. (Fast det här gör jag inne i mitt eget huvud).
En av de bästa kommentarer jag fått om mitt hem (visserligen då vi bodde i lägenhet) var:
Det är så skönt att komma hem till er för här törs man i alla fall ta av sej skorna utan att känna att man stökar ner.
Av de bilder jag har sett på bloggen så har ni ett trevligt hem.

jojo sa...

Heja heja! Gört! Av allt jag sett på dina bilder verkar du ha ett fantastiskt trevligt, mysigt, personligt, härligt och roligt hem. Screw feng-shui. Jag har ett ledkryss i vardagsrummet, så hos hos mig finns ingen minimalism...

Tant Kofta - Lotta Blom sa...

Ett hem kan i bästa fall vara en spegel av en persons/familjs personlighet, i ett sämre läge är det en kopia av det som är det rätta just nu i inredningstidningarna.
Jag tycker det är oerhört spännande att komma hem till folk och få se lite mer av dem så att säga. Jag kommenterar aldrig någon i en negativ riktning, det är vikitgt att vara en bra och sjysst person.
Jag tror att maxade livsbejakande (samlare) är lättare och mer ok att ge sig på. De kontrollerade som håller vikten och städar upp sitt hem enligt olika metoder har "kollen" på ett annat sätt och det är det som gäller i dagens samhälle. Att veta precis vad man skall göra och göra det rätt.
Länge leve alla fyndare som griper tillfället i luften utan stenkoll!
Många hej fr. tant kofta

Unknown sa...

Heja dig
Skit i Margareta ribbing - hämnden ääär ljuv. På dom bara......

Pysselfarmor sa...

Vilken himla tur att vi är olika! Tänk om alla bodde i likadana hus, likadana vardagsrum, likadana badrum, likadana sovrum, likadana hallar....ja ni hör Guuuuuuud så tråååååååååkigt ;-)

Christin sa...

Jag gillar också att ha en massa i mitt tycke fina saker framme.Tycker inte att någon bör säga det är fult om jag inte frågat vad dom tycker, men råkar sällan ut för det som tur är.
En del tycker iofs jag köper för mycket grejer på loppis men det kan jag själv också tycka ibland.
Och faktiskt kan man ha god feng shui hemma trots många saker ! :-)

Linda sa...

riktigt bra skrivet!

vissa saker i samhället är klassade att man öppet får dissa/ge negativ kommentarer till! Tex. dansband, loppissaker, eller att ha en nakenhund ;D då får man öppet på gatan säga hur ful hund man har,

men som du säger: tänk om alla skulle säga så!? men att sänka sig till den pissnivån hade nog ändå varit riktigt lågt. det säger ju mer om dom än oss! =D

mvh

Linda

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin