30 oktober 2010

Aj lav Kupan

Jag är väldigt förtjust i min lokala Kupan-loppis. Ofta hittar jag ingenting, i synnerhet inte bland glas och porslin. Men när det kommer till textil och kläder har jag gjort en del fynd genom åren.
Ibland är saker oförskämt billiga.

I dag hittade jag ett glansigt, puderrosa tyg som får mig att tänka på gammaldags underkläder. En påse med matchande, stora knappar fick också följa med.

Tanterna har en förmåga att inte prismärka, och när jag hittade en påse med blixtlås tog jag med den till kassan för att höra vad de ville ha.
Tanten i kassan var tveksam till att sälja hela påsen och tyckte att jag skulle plocka ut de dragkedjor jag ville ha. När jag sa "Det orkar jag inte, jag vill köpa hela påsen" tog hon i från tårna och begärde 50 kronor för den. Vid en närmare räkning innehöll den 37 blixtlås, så de 50 kronorna måste jag säga var ett väldigt bra pris.

En påse med blandade knappar i olika färger och tre finfina förkläden för en tia styck hamnade också i korgen. Dessutom hittade jag en stor mönstrad duk i behagliga rosa nyanser i indisk bomull som jag tänker använda till baksida till någon framtida kvilt.   

6 kommentarer:

Lowella sa...

Jag bara älskar mina lokala Kupor oxå, har inte mindre än två i närheten. Kommer aldrig ut tomhänt, massor av tyger får åka med hem. Gillar du knappar så kika in hos mig =)

metamorphosis sa...

Det är härligt med loppisfynd!:-)
Det där med priser slutar aldrig att förvåna mig... dock har de till min besvikelse blivit rätt dyra på knappar på den Kupan jag oftast besöker så det blir sällan spontanshopping av knappar nu längre.

Lillemor i Hummelsta sa...

Virkade dukar brukar man hitta för inga pengar alls. Just det textila brukar vara väldigt prisvärt hos Kupan.

Anonym sa...

Bra att höra att du betalade åtminstone 50 spänn för blixtlåsen. Alla vi "fyndare" bör ibland påminna oss om var vi handlar. Det är ju inte precis rikaste ICA-handlaren i stan vi shoppar hos. Varför inte höja priset uppåt ibland? Ja undrar t ex vad som menas med att en Kupan har blivit dyra på knappar... Vad pratar vi om för pengar här nu egentligen? Har priset gått upp från 10 öre per knapp till 25? Svindlande, verkligen.

Agata sa...

Lowellas tråd - Kul att det finns fler bra kupor i landet. Jag ska kolla in din blogg.

Metamorphosis - Nej, ibland drar det iväg. på loppisarna.

Lillemor - Helt sant. Virkat får inga högre priser nu för tiden.

Anonym (alltid trist med anonyma kommentarer) - Visst är det så att man ska fundera på var pengarna går. Särskilt på de små kuporna där de flesta jobbar ideellt. Fast man kan ändå fundera på hur de sätter priserna ibland. Vissa saker kan bli jättebilliga och andra drar iväg i pris på ett obegripligt sätt. Det handlar trots allt om begagnade saker.

Jag brukar avrunda uppåt när det blir för billigt. Om inte annat så kan man alltid lägga pengar i bössan som alltid står på disken.

Anna sa...

kul att hitta lite fynd :)

hon borde väl blivit glad att du ville köpa alla blixtlåsen :D

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin