21 februari 2011

Festligt värre.

A birthday is coming up.
Och inte vilken födelsedag som helst. Jag fyller 40 om några veckor. Det borde innebära storstilade planer på partaj och firande, men jag orkar inte uppbåda all den kraft som krävs. Varken till att komma på några idéer eller slutföra något planerande.


För jag kan inte riktigt bestämma mig för vad som passar bäst:
* Stor baluns som kräver bokad lokal, catering och underhållning, gäster och städning dagen efter.
* Eller kanske ha något enklare festaktigt här hemma, med hemlagad mat och vänner i varje hörn.
* Eller tråka till det med vuxen mottagning med buffémat och gäster som kommer och går innan klockan slagit läggningsdags.
* Eller avvakta sommaren och ordna något festligt när man slipper vinterkläder och kan vara ute.
* Eller helt enkelt skita i allt, krypa ihop under täcket och vänta in bättre tider...

Ingen av idéerna passar liksom ihop med en liten kille som aldrig haft barnvakt och helst ska ha stadiga rutiner.

Men vad det än blir så kommer jag garanterat använda mina fyndade Partylux-lampor. Kolla kartongen - blir du inte festsugen av det granna motivet? Tio pix på Kupan. Ett fynd!

6 kommentarer:

Anonym sa...

varför inte en middag ute med dom allra allra närmaste/viktigaste personerna ditt liv?

och jättefest när du fyller 50:D

Stor fest till sommaren kanske är ett alternativ?

Christin sa...

Firar själv sällan mina födelsedagar så jag är väl inte så bra på sånt men grattis till kommande nollan och till dom tjusiga partylamporna !

Anonym sa...

lamporna bör absolut användas! en middag för de närmaste på dagen och en baluns när sommaren infunnit sig, kanske? då kanske du kan slå ihop det med någon vän/din man/annan högtid och göra nåt kul av det sammanslagna?

Fia sa...

Jag fyllde 40 för några år sen och först tänkte jag skita i allt! Sen ändrade jag mig och ångrar inte. Jag bjöd på soppa, hembakt bröd, goda ostar. Sen hade jag godis och snacks bord, ingen tårta. Vin och öl stog jag för men det blev inte så dyrt. Det var inget hejdundrande jätteparty (Bor i lägenhet) men ett fint minne med de nära & kära. Ett tips: Be om hjälp! Folk mår bra av att känna sig delaktiga och behövda.

Iréne JB sa...

Första kommentaren låter som en bra idé. Firade kompisar på det sättet för ett antal år sedan. Alla som var bjudna fick själva betala "sitt kuvert". Då kunde de bjuda många fler. Festen var i en lokal som bara serverar slutna sällskap så det var bara vi där. Men sen var det ju det där med barnvakt.. så spara till sommaren är väl inte heller någon dum idé. Lycka till med planerandet.

Fröken Sverige sa...

hej!
Tack för kommentaren på min blogg. Vad glad jag blir att du kommer att fortsätta läsa det jag skriver och att du tycker det är viktigt. Din son och min son kommer växa upp och bli underbara och omtänksamma män :)
Många kramar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin