13 april 2011

Vackert och blandat

När jag var barn innehöll utklädningssäcken bara konstiga och udda kläder från tidigare generationer och trender. Som farmors fina 60-talsklänningar, mammas loppisfyndade hattar och hennes schnygga 70-talsoverall med psykedeliskt mönster i olika röda nyanser och utsvängda ben. (Den finns garanterat kvar någonstans. Jag ska leta rätt på den - det är den värd!)
Men sonens utklädningslåda innehåller bara kläder för färdiga karaktärer - som Pippi eller piratkläder.
 Därför slog jag till när jag hittade en svart halmhatt och en blåblommig tygmössa i duschmössemodell på loppis. Båda är små i storlekarna, men alldeles utmärkta för barn.

En färgfläckig och sliten stege fick också följa med hem. Användningsområdet är ännu oklart men det har aldrig bekymrat mig förr.

Fler påskprylar. Tre snygga vikremsor, ett knasigt påskhareägg och en pappersfris (?).


En liten skål ur serien Blå grill från Gustafsberg en otroligt snygg glaskanna (Nej vi behöver verkligen inte en till men den här var ju så fin!) och två underlägg. Det understa är en fin kakelplatta på en grön träbricka som förmodligen innehållit en kniv från början och fungerat som skärbräda för ost typ. Den rutiga är så skönt ... rutig.

2 kommentarer:

Otaliga projekt sa...

Åh, vad det känns bra att se att det finns fler som inte alltid har en plan med loppisinköpen. Men som sagt, förr eller senare kommer det ju till pass. Och bra brukar det ju bli också!
Sarah

HomeRiver sa...

Ja det är ju lite skillnad. Om jag lägger mina gamla kläder i utklädningslådan så ser mina kläder lika ut som de kläder barnen också använder... Jag älskade morfars hattar som fanns i min utklädningslåda. Tyvärr finns de inte kvar.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin