26 juni 2011

Plastic (but not so) fantastic

Jag har testat plastfusing. (Sånt där pyssel då man stryker ihop ett gäng plastpåsar och syr ihop dem efteråt.)

Mitt första försök resulterade i världens fulaste necessär. Fast fulheten berodde inte på själva fusandet som gick galant, utan på att jag i vanlig god ordning inte riktigt orkade måtta tillräckligt bra när blixtlåset skulle sys i.

Efteråt målade jag på ett rött kors med spritpenna. Som medicinväska under sommarsemestern duger den utmärkt, men det är inget man hänger upp i granen, direkt.

Sånt här pyssel gillar jag - sytråd, plastpåsar och dragkedja fanns redan i gömmorna. Snudd på gratis, alltså. Dessutom ett utmärkt sätt att bli av med lite plastpåsar som ligger och skräpar. I synnerhet de där i konstiga storlekar eller med fint tryck, som aldrig kommer användas ändå. Jag kommer göra fler - var så säker!

4 kommentarer:

metamorphosis sa...

Tycker att det där verkar himla skoj - men du, luktar det mkt när man fusar plasten så att man måste vara ute eller funkar det att göra inne i köket under köksfläkten?

Tyg och otyg sa...

Kul att se att du testat (det är jag som ligger bakom beskrivningen) och vad det blev av det! Jag har faktiskt haft en tanke om att göra just en sådan necessär av en Röda korset-kasse, men det var ju smart att rita sitt eget mönster också, det måste jag testa!
Ha en fortsatt glad midsommarhelg!

Agata sa...

Metamorphosis - Nej, jag tycker inte att det luktar särskilt mycket. Jag var förberedd på värsta plastlukten, men så var det inte. Öppet fönster räcker bra.

Tyg och otyg - Tack för en bra beskrivning! Jag har fler bra idéer på gång, men jag vill inte använda mina finaste påsar innan jag fått in snitsen, så jag börjar med fulpåsar. Då måste man rita själv. ;-)

Tyg och otyg sa...

Smart tänkt! :)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin