10 juni 2011

Som en påse gott och blandat

I vanlig god ordning kom jag hem med en del, till synes, knasiga saker från senaste loppisrundan.

 Som en svart plånbok. En sån hade min morfar. Den låg i ett köksskåp, fullknökad. För kontanter var det enda som gällde långt ute på landet. Cash is king, typ.

Nu har fyraåringen fått den för att förvara viktiga saker i. Som papperslappar, leksakspengar, tejpbitar och en och annan femtioöring som godhjärtade vuxna donerat till honom. Han tror också på att cash is king, fast han har inte riktigt kommit på vad som är cash här i världen.


Den broderade kyrktavlan kostade en enda krona. Kan man lämna kvar den då? Nej, just det. Jag brukar tro att jag ska ta loss alla såna här broderier och sy något av dem, men det händer väldigt sällan. Men den dagen andan faller på mig så är jag i alla fall inte i avsaknad av pysselmaterial. Om man säger så.


Och sånt här porslin talar till min mycket väl utvecklade sentimentala ådra. Sex flata tallrikar som en gång använts på Hotell Gästis i Åsele.
Lite googlande leder till informationen att Hotell Gästis inventarier auktionerades ut 1952. Sedan skulle det anrika hotellet rivas för att ge plats för ett ålderdomshem. Man kan anta att tallrikarna kommer från den auktionen.
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin