21 juni 2011

Trivsammare toa

Jag har verkligen försökt.
Med jämna mellanrum köper jag nytillverkade badrumsmattor med sån där gummerad undersida och täta öglor i tveksamma material.
Storlekar, färger och modeller har varierat under åren men en sak har de gemensamt - Jag tröttnar väldigt snabbt. De veckar sig och far omkring och de där öglorna blir bara bostad åt långa hårstrån och trist smuts.
Tacka vet jag gamla trasmattor. Den här kostade typ 10 kronor på loppis. Jag sicksackade innanför den decimeter som var trasig, klippte av och bandkantade den, och sen blev den perfekt för badrummet. Lagomt smal, nött och trevlig i behagliga färger.

Andra kan få köpa nytillverkat och gummerat. Jag tror att jag äntligen har lärt mig min läxa.

3 kommentarer:

Maria sa...

Jag har också en loppistrasmatta på toa. Går så bra att slänga in i tvättmaskinen också...
De där gummerade har ju en förmåga att torka undertill efter några år - så då blir de liksom lite smuliga... Nä, hurra för trasmattor!

metamorphosis sa...

Om man dessutom lägger till det faktum att trasmattor är skönare att gå på också så är det ju bara att inse att de är de givna vinnarna! :)

agata sa...

Jamen visst - tvättfaktorn är viktig. Och när de är sönderälskade och ohjälpligt omöjliga att laga så går det att få tag på nya utan större bekymmer.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin