21 september 2012

Titt i backspegeln och funderingar


Upptäckte just att jag hållit igång den här bloggen i drygt åtta år. Då hade jag haft ett två år långt uppehåll sedan jag lagt ner min dåvarande dagbok. Eller "Reload" som det hette om man ville visa att man hängde med.

Den hade jag hållit på och skrivit i sedan 1999, typ. Hade gått en kortkurs på högskolan i "Elektronisk publicering" och lärt mig de mest basala HTML-kodningen. Åtminstone såpass att jag kunde göra egna Frames och tillverka en och annan gif-animation.


På den tiden uppträdde jag under mer öppen skepnad, och under de här åtta åren har jag sannerligen funderat flera gånger varför jag håller på och mesar med min verkliga identitet. Numer vet en hel del i min närhet att jag bloggar och det är sannerligen inga statshemligheter som jag delar med mig av. Snarare tvärtom.
Och några bloggvänner som jag aldrig har träffat i verkliga livet har blivit Facebookvänner utan att jag grubblar särskilt mycket över det.


Men jag tror att det är den där gråzonsgruppen som jag inte vill komma ut inför. De där som jag kanske bara är bekant med, som jag kanske träffat i jobbet eller bekantas bekanta. De som jag inte vill ska läsa min blogg för att de är gruvligt nyfikna på mig och inte för att de är särskilt intresserade av vad jag skriver.
I klartext: Jag vill inte ha samma slags bloggläsare som jag själv är när jag lyckas sniffa rätt på en blogg som skrivs av någon som jag vet vem det är IRL. ;-)

Men jag knogar nog på och fortsätter skriva. Det är en fantastisk dagbok att kunna gå tillbaka i när nu mitt eget minne är rätt kort.
Apropå backspegeln: Jag och maken började diskutera tiden när man tog en nummerlapp och stod i kö på systembolaget. Det var nog inte så länge sedan, men det känns sannerligen som ett annat liv där inga alkoholköp kunde ske av pur nyfikenhet eller för att en etikett var snygg, utan för att man hade läst sig till vad man skulle ha och lärt sig ett artikelnummer.
Det känns som ett annat århundrade ... 

1 kommentar:

heidi sa...

intressant inlägg:)

själv visste ingen i min närhet att jag bloggade förrän jag berättade det för dom efter några år, jag hade inget behov av att berätta det för dom. jag kan fortfarande inte tycka att det är nödvändigt att berätta för alla och envar att jag har en stickblogg. som jag ser det så handlar det om att om dom verkligen gillar stickning (vilket dom inte gör) så trillar dom över min blogg förr eller senare ändå:)

roligt vinklat om systembolaget. jag minns också den tiden när man köpte över disk på systemet. fördelen då var att dom var grymt duktiga på att rekommendera goda vinsorter. dom är säkert lika duktiga idag, men det känns mer som om man borde hitta goda viner själv utan att be om hjälp nuförtiden:)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin