15 november 2012

Kökstankar

Ellos ska börja sälja tapeter från Ferm living. Hurra!


Den här fina, rombmönstrade godingen skulle jag vilja sätta upp i köket ovanför diskbänken och bakom en glasskiva.
Ja, den dagen vi kommer oss för att renovera köket, alltså.

Jag kan inte riktigt bestämma mig (och nu passar jag på att be min man om ursäkt, för det här är förmodligen ännu en av alla dessa tusen inredningstankar jag gått runt och bearbetat och tänkt men aldrig delat med mig av till honom. Och när jag väl låter dem komma ut så tror jag att jag redan berätta om dem och att vi är eniga om dem och han blir lite sårad över att jag aldrig låter honom vara med i funderingarna och så kommer vi inte längre i renoveringsplanerna den gången heller.) för om det är smartast att spara massa pengar och göra lågbudget-helrenovering på en gång. Eller om vi (som är rätt kassa på att spara pengar) ska prova att renovera lite i taget. Kanske börja med att byta ut överskåpen mot andra, högre och finare. Därefter låta bygga ett skafferi. Och någon gång under vägen lägga in nytt golv. Och sedan byta underskåp och bänkskivor.
Eller kommer vi bara ruttna halvvägs och köra fast och tröttna och aldrig göra klart? Ja, så är det nog.

För om vi skulle ge oss på köksrenovering så skulle jag gärna välja det här golvet:

Fast helst skulle jag måla trägolvet vitt, men nu finns det inget trägolv under 70-talsplastgolvet utan bara spånskivor - fast dem kan man kanske också måla? - så det blir nog ett inlagt golv av något slag.Och jag gillar det lite lantliga, så de här köksluckorna från Ikea skulle passa bra.
Överst Ädel. Och den är ju fin. Men den under - Ståt - är ju också tjusig.

 Längst ner kommer en nyhet, Applåd i någon turkosisch nyans, och den var ju överraskande kul. (Eller, nä... kul är inte rätt ord. Men smakfull och färggrann i motsats till de andra vita luckorna.)
Köksbänk orkar jag inte tänka på nu. 


Och egentligen borde jag skriva arga, upprörda inlägg över puckade svin till Sverigedemokrater som bygger politik på hat och ilska och rädsla och dessvärre får med sig alldeles för många andra i de skruvade tankebanorna, men jag orkar inte. Det gör mig bara arg och ledsen. Jag tänker hellre på kök. Okej?

3 kommentarer:

AnnaA sa...

Ser fint ut! Och apropå köksrenovering. Vi gjorde en "halv" för ett tag sen. Behöll det bra, fräschade upp det och adderade en hel del nytt för att göra det "vårt". Men hur man än gör så kostar det alltid mer än man tror. Och tar skiiitlång tid! Och man fattar inte efteråt hur man egentligen stod ut... Jaja. Lycka till, hur ni än gör! :)

Anonym sa...

Jag vill också göra köket...men det kostar så mycket - måste spara mer innan jag kommer till skott. Men troro jag bestämt mig för rutigt golv - vilket märke är det på det du hittat?
Lycka till med er renovering.
// Lena

Agata sa...

AnnaA - Jo, den där kostnaden drar ju iväg hur man än beter sig. Och tiden. Vi får se hur vi gör.

Lena - Det här är ett vinylgolv från Forbo som heter Piso. Men jag har också tittat på linoleumplattor, men de är dyrare, och vårt kök är på 30 kvadrat, så vi måste vända lite på slantarna vad gäller golv.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin