25 december 2012

Annat var det förr

Rätta mig gärna om jag har fel, men var det inte lite bättre klass på slöjdalstren förr i tiden? Min son kommer mest hem med teckningar och ett och annat fult flirtkulemonster. ;-)


Men de här alstren har nog åtskilliga år på nacken och är liksom mer rejäla. Den söta lilla slöjd(?)påsen är till och med daterad till 1939. Och de små vackra prydnadspannlapparna kan man nog också tänka sig har hängt vid någon vedspis under 1900-talets första decennier.
Jag misstänker att det är Mina och Agda själva som broderat varsin pannlapp på dubbelt lakanstyg. Kaffepannan ser onekligen ut som de man kan se på gamla broderade remsor som satt på de gamla spiskransarna.


Den vackra linnehandduken är nog inget slöjdalster, men har ett fantastiskt fint monogram i ena hörnet. I all enkelhet.

6 kommentarer:

Iréne JB sa...

Tror att det har med tålamod att göra. Allt ska gå så fort nu.

Anonym sa...

Det har att göra med att kursplanen för slöjd har förändrats, liksom skolan i sin helhet, vilket vi väl är tacksamma för? Fast flirtkulor?

Agata sa...

Iréne - Jo, förmodligen. Och att det numer är lite skojigare och inte så gravallvarligt i skolan.

Anonym - Ironi. Anonyma kommentarer är trista.

heidi sa...

kanske har det med budget att göra också. material kan kosta vad som helst, och kanske föredrar dom billigare material, så att barnen kan få ett lite större utbud???

men flirtkulor:s

sedan är det väl också så att förr i tiden så förväntades man få vissa baskunskaper i hushållsarbete inklusive tyg och sömnad. och förr i tiden fanns det säkert dom som ville sy/brodera saker till sin brudkista... kanske...

kanske är det så att man inte vill ställa för höga krav på mindre barn eftersom det fortfarande kan finnas barn i din sons klass som har problem med motoriken eller koncentrationen eftersom dom växer.

varför inte fråga??

God fortsättning på helgen:)

Anonym sa...

Jag är för gammal för att förstå de alternativ att underteckna som dyker upp, förutom "anonym", liksom för att förstå ironi. Däremot är jag inte för gammal för att bli ledsen över ditt svar.

Eva sa...

Så vackra!
Jag har några äldre saker kvar från mormor (f 1914) bl.a. en tvättpåse en av hennes systrar sytt till henne. Roligt att ha och jämföra!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin