Ungefär sju liter äpplen skärs i bitar (inget skalande och urkärnande som de rekommenderar i vissa recept. Då skulle jag ge upp efter sju äpplen!)
Jag använder istället en loppisfyndad mos-sil för att mosa ner allt i en gryta där moset får koka upp med socker och lite natriumbensoat.
Och sedan är jag mer praktisk än estetisk och stoppar ner tvåliterspåsar i urdiskade (såklart!) mjölkpaket som jag fyller och knyter ihop. Det är mer hållbart och stabilt i frysen än bara påsar. Men kanske inte så snyggt.
4 kommentarer:
Att använda en mossil låter ju jättesmart, eftersom det gör det så mycket lättare!
smart med påsar i mjölkpaketet också!
Att använda en mossil låter ju jättesmart, eftersom det gör det så mycket lättare!
smart med påsar i mjölkpaketet också!
Annars kan jag tipsa om passertillsats till en Assistent. Jag och mina bröder gjorde mängder med äpplemos med denna. Man skär äpplena i bitar, med skal och allt och förväller lite lätt så de blir lite mjuka, ner i passertillsatsen och ut kommer mos i en ända och skal och kärnor i andra ändan. Vete hundan hur !¨Men om du ha en Hushållsassisten så investera i en passertillsats ! Finns säkert att köpa på Blocket också. Det bästa är att den jag har är säkert 50 år gammal, men passar till min nya Assistent från 2005
Heidi - Jo, det är enkelt och gör att det blir lite mindre projekt varje gång.
Maria - Vi använde oss av assistenten med mostillsatsen för några år sedan. Det gick jättebra första gången, men andra gången resulterade det i att vi fick äppelmos sprutat runt halva köket. Efter det vill jag hålla det på en mindre, renligare nivå. ;-) Men jag kanske skulle våga mig på det igen. Ska bara försöka hitta en som funkar på min gamla Electrolux-assistent...
Skicka en kommentar