31 mars 2017

Vår start


I Norrland, mitt i Sverige där jag bor är våren på ingång, men det går långsamt. 
Jag och prinsen tog en promenad härom kvällen och inspekterade ett naturreservat i närheten av vårt hem. Och alens hängen har kommit, men än är det långt till vår. Isen ligger kvar på marken och inte skymten av några vårblommor någonstans. 
Men jag tycker väldigt mycket om den här årstiden när man kan se genom trädens grenverk. Det är så lätt att göra fina fynd då. Och det är mycket lättare att få syn på gamla husgrunder och rester av människor innan allt vuxit igen.

Och sommartiden innebär att det är förtrollande ljust ända till halv åtta på kvällen! 

1 kommentar:

Heidi sa...

Ja, det är lättare att se strukturerna i omgivningen när det är kalt ute i naturen. Men visst är det underbart när man ser de första tecknen på att våren börjar komma:)

Själv var jag på besök i stadens botaniska trädgård igår och kunde då se att snödropparna ivrigt slog ut på skyddade platser där dom får mycket sol. Krokusarna stod nästan på led för att slå ut där solstrålarna nådde fram. Men bäst av allt var de gamla rhododendron som börjat slå ut i de mest fantastiska rosa färger.

Att se årstiderna skifta ute slutar aldrig att fascinera, och jag tycker att det är spännande att läsa om hur olika långt våren har kommit i vårt avlånga land:)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin