13 augusti 2018

Inte mycket att klaga på

Den här sommaren, alltså ... Var ska jag börja?
Kanske med att jag mixade semester med föräldraledigt och var ledig i åtta veckor. Det behövdes.

Gick på teckenspråkskurs med familjen pga hörselskadat barn. Roligt och mycket nyttigt. Och svårt.


Jag kan konstatera att jag har badat som om det inte fanns någon morgondag. I sjöar, hav, älvar, pooler, tjärnar och mer sjöar.
Så långt söderut och så långt norrut man kan komma i vårt land har jag blött ner kroppen i Östersjön. Och älskat det!


I normala fall är jag en riktig badkruka. Brukar gå i till knäna och sedan vara nöjd med mitt bad. I år har jag legat i i timmar. Försökt hitta lugna badplatser med lite människor för att kunna ligga i och flyta med öronen under ytan och blicken upp i himmelen. Det har inte gått så bra. Hela nationen har ju sökt sig till badplatser i sommar.


Havet i Falsterbo var ljuvligt. Liksom samma har i Norrbotten och på hemmaplan. Vattentemperaturer på 27 grader har tillhört vardagen och till slut gnällde barnen över alla badutflykter.


Och jag var med och ordnade loppis. Himla roligt!


Klädde om några gamla solstolar i loppisfyndad markisväv och sålde dem senare.


Gjorde egna loppisfynd i en gammal lanthandel,


Tillbringade många timmar på en spegelblank sjö i mitten av ingenting. Fiskade och fiskade. Pratade och njöt av lugnet.


Bakade mjukkaka i bagarstuga en het sommardag.Och tillbringade två dagar på Astrid Lindgrens värld i Vimmerby. Alltid lika roligt att vara där! För vår äldste kille blev det tredje gången men nioåringen var där för första gången och hon älskade det.Vi har skördat mängder med jordgubbar från vår lilla sålåda med sex plantor. Superroligt! I fjol ruttnade de flesta bort, men i år la jag halm runt plantorna och det gjorde susen.

Dessutom skaffade vi en takfläkt till sovrummet för att alls kunna sova där. Och blev mer än lovligt sugna på att skaffa båt. Igen.

Fast den långa listan med attgöra-saker är sorgligt bortglömd. Värmen har inte lockat mig till att varken städa grderober eller rensa syrum. Det får vänta till hösten. Hoppas jag.

Sommaren 2018 - du har inte gjort mig besviken. Det här gör vi om!

1 kommentar:

Heidi sa...

Så härligt det låter! Men visst har det varit en sommar man gärna tillbringat med att bada så mycket som möjljgt:) Och att städa kan ju vänta lite:)

Kul att du varit med och anordnat en loppis, för vanligtvis är det ju du som brukar fynda i loppisar. Kul då att befinna sig på "andra sidan". Kanske gav det mersmak?:)

Att lära sig teckenspråk låter svårt, men roligt:)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin