24 juli 2007

Första, andra, tredje - såld för 40 kronor

Ser du vad det här är?

Jo, det är ju en sån här. Fast utan trådrullart.

Fast den ska användas såhär. Som vacker toapappershållare i badrummet.

Båda två garnhållarna - ledsen, men jag kan inte det vetenskapliga uttrycket på sådana här ting. Jag antar att garnhållare är för enkelt när allt annat i ämnet har fått fantasifulla namn som härvelkors och nystvinda och spinnrock - ropades in på en västerbottnisk auktion till det facila priset 40 kronor tillsammans. Och då följde alla rullarna med.
Den stora, rödmålade hållaren ska jag nog komma på något fiffigt användningsområde för vad det lider. Visst är den vacker!? På ett tiotal av rullarna är initalerna AA inristade. På några få är bara ett bomärke inristat.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vad avundsjuk jag blir! En sån där att ha band på har jag velat ha helt länge. Och vilket otroligt pris! Grattis!

florin design sa...

Vilket fynd!!!!! Jag har oxå letat såna men hittar bara små och för dem har jag betalt 150:-/st!!!! Å de rymmer bara två rullar...

Dödergök sa...

Oj vilka fynd! Bara trådrullarna är ju så vackra i sig själva att jag blev smått lyrisk. Jag skulle ha den precis som den är som en skulptur i något hörn där man kan titta på den ofta och kanske klappa lite på den med, men sån är ju jag... :)
Spetsen var också helt makalös och allt fin fint Morjärvsgarn, uj uj.
Du skulle ha sett min min när mitt paket kom, jag hoppade upp och ner en bra stund av ren och skär lycka! :) Tack så mycket!

Åsa sa...

Kul att du är tillbaka från semastern. Älskar att kolla in dina fynd, och dessa är ju helt otroliga.

Agata sa...

Kul att det är fler som inser vad som är fint här i världen!
Jag insåg nog inte ens själv vilket tok-fynd jag gjorde då. Att den lilla följde med i utropet fattade jag inte förrän sambon bar iväg med bägge. Då gjorde det inget att jag inte fick en annan, blåmålad med låda nedtill. Fast det berodde nog mest på att jag redan köpt en sån på loppis tidigare i sommar. Bild kommer.

Anonym sa...

Lazy Kate! Det heter spolhållarna till spinnrockar! Gud vet varför? Någon lat Kate kanske fick de tillägnades sig? Vilket superfynd!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin