12 januari 2008

Candle flame shawl växer

Den röda Candle Flame sjalen växer sakta men säkert. Jag har dessutom lagt upp maskor till en Åremössa, så nu har jag lite paus från den röda sjalen. Men med tanke på att Åremössan stickas på stickor nummer 10 i ribbstickning, så lär det gå ganska fort.
De långa fabelsockorna växer också, men sakta.
Helst vill jag göra något annat - oklart vad.

Undrar om det här är en sån där mindfulness-grej som jag skulle behöva träna på.
Det känns ständigt som att jag håller på med sånt jag egentligen inte vill göra helst av allt. Men eftersom jag inte vet vad jag helst av allt vill göra så ägnar jag mig åt andra projekt under tiden - och längtar bort.
Jag skulle behöva träna på att vara här och nu med mina stickningar, och inte ständigt blicka framåt mot nästa projekt. Inte ständigt köpa nytt garn som jag inte gör något av.

Eller så är det bara att konstatera att det är sån jag är - en uppstartare. Som sen gärna lämnar över och går vidare till nästa projekt. Jag skulle behöva hitta en avslutare som kan ta över mina påbörjade projekt och se till att de blir färdiga. Någon frivillig?

15 kommentarer:

Anonym sa...

Jag känner igen mig i det du skriver.Jag har också ofta känslan av att jag skulle vilja göra något annat och att det andra är mycket roligare än det jag gör just nu. Undrar varför man inte gör det man helst av allt vill göra? Då kanske med blev en avslutare och inte bara uppstartare...

Boel sa...

Jag känner också igen mig men genom att växla mellan olika projekt kan jag lite grand hålla känslan stången. Fast jag skulle gärna vara mera avslutare för känslan av att vara färdig med något är så härlig. Ungefär lika härlig som att påbörja något men med känslan av att ha varit duktig som "extra krydda".

Anonym sa...

aha...
Nä, jag anmäler mig inte som frivillig, nej... Men, när du når någon frivillig, kan du meddela mig vem det är då? Jag har lite monteringar och sådant som ska blockas och, och, och... äh... det är mycket roligare att starta på nya saker jö... Men, många projekt måste man ju ha... inte kan man sitta med ett och göra det helt färdigt innan man börjar på nästa, eller? Det tar död på min skaparlust i såfall...
Må så gott... värmländskan... kramis och jodå, jag får allt färdigt något med lite ojämna mellanrum och känner mig jättenyttig då i flera minuter ;)

Anonym sa...

Håller med Boel; växlar oxå mellan projekt - rätt vad det är så får jag världens lust att göra klart nåt! O jag tänker att så länge jag gör NÅNTING så blir det väl ändå en o annan vuxenpoäng!

Gita sa...

Åremössan är verkligen en perfekt stickning, när man vill göra något fort. Någon timme framför teven så vips har man en färdig mössa.

Anonym sa...

Jag gillar också att påbörja nya saker hela tiden, men då jag tar mig tid och avslutar dom så känns det så skönt. Har jag hört...

Anonym sa...

Jag håller på med en halsduk som var jättesvår till en början, men nu kan jag mönstret och då börjar det kännas lite trist, jag menar, en halsduk tar ju låång tid att göra, och det finns så mycket annat som jag också vill göra. Men den sjalen du gör skriver så många bloggare att den är så kul att göra. Vad menar dom då tror du? Vad är det som är kul? Ingen ironisk fråga utan jag undrar verkligen. Snygg är den iallafall och jag har tänkt pröva på den om jag blir klar med halsduken nångång.

Agata sa...

Skönt att se att jag inte är ensam. Tråkigt dock att ingen frivillig anmäler sig som avslutare. ;-)

Lisa - Ja du, vilken bra fråga... Jag tror att jag tycker att Candle Flame är rolig att sticka för att det är ett enkelt mönster som dels blir väldigt fint, dels lär man sig det snabbt. Framförallt lär man sig snabbt att se på tidigare varv vad det är för maskor man ska sticka på det nuvarande. Och så är det långt ifrån alltid med mönsterstickningar. Det gör att det är enklare att sticka rätt och man slipper frustrerande upprepningar.

Hmm. Jag måste nog fundera lite till på varför Candle Flame är en rolig sjal att sticka.
Ni andra som har gjort den - vad tycker ni? Varför är den rolig att sticka?

Dödergök sa...

Candle flame var så rolig för att jag knäckte koden! Helt plötsligt förstod jag hur man skulle göra och det var som att höra en liten änglakör.:) Sen är den otroligt fin och jag stickade min i det underbaraste garn som jag någonsin haft i min hand.

Jag tycker om att avsluta saker, det ger mig en känsla av lugn. Så är jag med allting, jag tycker om att vara klar och att ha ett helt blankt blad framför mig. Tex blir jag riktigt uppspelt av att ta det sista i tex en mjölpåse och bara ha oöppnade påsar i skafferiet. :)

dessi9 sa...

Hej!
Jag har med intresse surfat runt på din blogg och njutit. Har sett att du stickat en candle flame shawl. Har just börjat på en, men har lite problem med intagningen i mitten av lövet/bladet. Har aldrig tidigare stickat efter eng. mönster och förstår ej riktigt hur det är tänkt för att få mittenmaskan att vara upphöjd. Just nu är min tolkning lyft två, sticka en och dra över de två lyfta över den stickade. Stämmer det? Vore tacksam om du tog dig tid att svara.
Dessi

Agata sa...

dessie - Hej! Kul att du stickar en candle flame. Jag har en svensk översättning om du vill ha den. Lämna din mejladress så skickar jag en pdf-fil till dig.

Johanna sa...

Jag skulle gärna vilja ha en svensk översättning av Candle flame-mönstret! Min mailadress är: bannahoj[snabela]hotmail.com

Anonym sa...

Hej
Hoppas du finns kvar här på sidan. Skulle jättegärna vilja få tag på en svensk översättning på Candle flame-mönstret då jag vill sticka sjalen. Min mailadress är tiger-_65@hotmail.com
Tack på förhand
Pia

Christina sa...

hejsan
jag skulle bli så glad om jag fick den svenska översättningen av candle flame jag klarar inte den på engelska
min mail adress är ise@netatonce.net

Anonym sa...

Hej!
Jag skulle också vilja ha en svensk översättning på Candle flame.

Min mailadress är maddegu@hotmail.se

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin