13 augusti 2008

Jag tillhör en minioritet


Ständigt blir vi åsidosatta. Ständigt måste vi anpassa oss till majoritetens standard med smärta och klumpighet som följd.

Jag är vänsterhänt och idag är det vår dag.

Sedan många år är jag van med att de brandgula fiskarssaxarna skär in högt uppe på vänstra handens tumme, för deras mycket behagliga utförande är bara för högerhänta.
Knivar, konservöppnare, kortläsare i butiker... det mesta är gjort för högerhänta.

Nå, jag klagar inte överdrivet mycket, även om jag sedan 37 år ännu inte lärt mig skriva med bläckpenna utan att bli kladdig på den del av handen som berör pappret. Men vänjer sig vid det mesta, och att använda redskap för vänsterhänta kan också kännas bakvänt om man vant sig vid de andra.

Men jag firar mig och alla andra vänsterhänta idag! Alla vi som är lite smartare och kreativare än majoriteten...

7 kommentarer:

Myggan sa...

Grattis på vänsterhäntsdagen! Du vet väl att vänsterhänta är mer konstnärliga och kreativa än vi andra normaltråkiga högerhänta. Dessutom vet jag inte en enda vänsterhänt som har ful handstil. Ha en bra dag!

Mrs Petersson sa...

Bra rutet och tack för påminnelsen! Måste tänka mer på att man ska vara stolt över det där som gör en speciell. Ska gå och fira lite...

Anonym sa...

Grattis på... ehh vänsterdagen...? :-)

När jag var barn och började skriva höll jag pennan med vänster hand, men blev "omlärd". Fast jag sågar gärna med vänster, fast skriver med höger. Dessutom har jag jättesvårt att skilja på höger och vänster.

Anonym sa...

Grattis på din dag! Jag pluggade ihop med en vänsterhänt, och hon hade kollegieblocket på ett mycket, för mig, snett sätt på bordet. Och hon blev alltid kladdig på handen!

Dumt att det inte finns BRA saker för vänsterhänta!

Skatan sa...

Hej! Vill bara säga hej och lämna en rad innan jag "går". Känns alltid märkligt att smyga omkring utan att ge sig tillkänna :)

Hoppas du får en fin dag!

Mikaela sa...

Vet du, det ska finnas nån sida på internet där du kan beställa produkter speciellt framtagna för vänsterhänta! Min kusin, och lillebror, är vänsterhänta, kusinen talade nån gång för länge sen om den här sidan... Där lär finnas t.ex. saxar, pennor som gör att man inte blir blå om tassarna, speciella springblock som är "fel-svängda", stekspadar och ja, jag vet inte vad! Försök googla runt lite, kanske du hittar stället jag talar om! Jag kan också försöka luska ut från min kusin vad adressen skulle kunna vara...

Men ha en bra dag i alla fall!! :)

Myggan sa...

Hej!
Jag har något åt dig på min sida.
/Anna

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin