19 december 2008

Hyacinter och strumpor och annat glatt

Hemmet är sorgligt jul-eftersatt. Häromkvällen rusade jag in i närmaste blombutik och köpte på mig några hyacinter för att få lite god juldoft och en amaryllis med tre knoppar. Tryckte så ner hyacinterna i en gammal soppgryta tillsammans med lite av mossan jag plockade för någon månad sedan och några gamla pumlor.
I går började de slå ut.
Så synd att hyacinterna inte doftar något. Ingenting! Ska det vara så? Har jag missat något? Får inget vara som det brukar?!

De senaste dagarna har jag fått ett gäng trevliga besked som gjort mig glad på olika nivåer. I går kom det senaste, jätteroliga beskedet, så det var läge att fira. Och hur gör man bäst sånt när sambon måste skynda till jobbet? Man går på loppis så klart.
Och hittar inget mer än tre små söta, pastellfärgade grytlappar. För sockpåsen kommer faktiskt från Tradera, men råkade ligga i brevlådan i går. Den ska få innehålla min strumpstickning - såklart. Fast först ett besök i tvättmaskinen, för det är både fläckig och luktar rök.
Hmm. Jag brukar vara galet noga med att tvätta saker som ska säljas på Tradera, men det är uppenbarligen olika.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Är det beskedet som jag tror att det är så säger jag bara: YEEEESSSSS!!!!!!!!!!!! :D
*kram*

Dödergök sa...

Odlarna har tagit fram mer eller mindre doftlösa hyacinter med flit för att så många är allergiska. När man köper hyacinter i en blomsterhandel (i mataffären får man nog ta det som bjuds) ska personalen kunna tala om hur mycket den doftar. Det finns en doftnyckel för olika sorter. De vita doftar i allmänhet minst (även fast de finns vita som doftar mycket också) och de blå mest.
Trist om du hittade några som inte doftar alls, men vackra är de ju ändå. :)

Nata sa...

Hej! Du har fått en utmärkelse från mig.

Agata sa...

Cina - Jopp. Ett av dem i alla fall. Känns fint.

Dödergök - Åhå. Ja, det är ju kanske klokt, men det känns lite bittert när det är den där bedövande doften jag är ute efter.

Nata - Man tackar, man tackar! Ska genast undersöka vad det är du förärat mig! Och varför... (Jag menar, det kan ju vara en utmärkelse till bloggosfärens svamligaste också.) ;-)

Anonym sa...

jag håller verkligen med dig om det trista med doftlösa hyancinter:(

bort med dom...

fast min erfarenhet är att det är dom rosa som luktar mest. i år har jag 5 stycken och det luktar knappt något. så jag vill också veta var man köper "riktiga" hyacinter.

nästa år kommer jag antagligen att överväga att köpa hyancintlökar igen. jag gjorde det förr, men slutade för några år sedan - dumt, men då fanns det fortfarande härligt doftande hyancinter att få tag på i affären

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin