11 januari 2009

Kakel spektakel

Som sagt - förra helgen gav vi oss på kakling av kök för första gången. Det var mycket enklare än jag kunde tro, och jag rekommenderar det varmt om man vill komma undan billigare. Det var ungefär som att tapetsera i svårgihet, och det är ju inte svårt!

Vi köpte en egen kakelskärare för 130 kronor, använde oss av snöre på 3 mm i de horisontella fogarna och ögonmått i de vertikala. Det gick mycket bra. Om jag skulle gjort om det så hade jag använt 2 mm-snöre för en ännu smalare fog, och tejpat när silikonfogen skulle dit för ett ännu bättre resultat.
Att ge sig på plattorna över köksbänken kändes som ett mycket lagom projekt för nybörjare. Jag är tveksam till att jag skulle ge mig på ett badrum.

Innan vi gav oss på kaklet såg det ut såhär. Brunbeige-70-tal med axstrån och tonade plattor. Sådär fräscht...
Efter blev det såhär. Och jag är så himla nöjd.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Så fint det blev!!! Du får gärna komma till vår stuga och ge dig på vårt kakel med blombuketter ;)

Myggan sa...

Supersnyggt!
Har samma kakel vid vedspisen. Men av någon konstig anledning blev det annat vid den modernare delen. Jag ångrar mig varje dag... Kanske ska man göra ett försök att byta.
/Anna

Dödergök sa...

Kakel is the shit! Det gör hela skillnaden i ett kök eller i ett våtutrymme tycker jag. (Våtrumstapet är det fulaste jag vet.)

Anonym sa...

jag förstår att du blev väldigt nöjd!

Agata sa...

Tack, rara ni! Vi är såå nöjda med budgetrenoveringen. Nu börjar vi snegla på både golvomläggning och kanske, kanske skåplucksmålning. Men dit är det långt ännu.

Anonym sa...

Åååh, så snyggt! Fasiken vad bra ni är!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin