22 mars 2009

Romantisk kjol med knasigt mönster

När det nu inte blev några mormorsrutor så knogar jag på med kjolen ur Sticka Romantiskt. Den nedersta rapporten är färdigstickad, men nu har jag problem med hoptagningen. Där står:
Minska genom att sticka 2 rm tills runt am i mitten på varje mönster samt 2 rm tills 2 m före och 2 m efter am.
Vadå runt am? Någon som förstått och kan förklara? Eftersom man ska ta in tre maskor på varje rapport så kan det inte betyda att am och de två maskorna på vardera sida ska stickas ihop. Ska jag hoppa över den aviga mittenmaskan?

Uppdaterat: Jag tog ett beslut. Mönstret är fortfarande obegripligt, men jag tog ihop två rm före am och efter den stickade jag ihop två rm två gånger.

9 kommentarer:

Stickfantomen sa...

Mönstret ser bekant ut - har jag månne nåt liknande i boken French girls knits? Hursomhelst, kjolen är jätteläcker. Vad använder du för garn?

Hmmm - komplicerat men torde göras i bakre maskbågar på de räta m och då håller man undan den aviga m i mitten. Det torde innebära att endast tre m minskas för du har ju avig m kvar. Men står det nån anvisning om när den aviga ska stickas på minskningsvarvet...

Du har lite tips om virkning för vänsterhänta, skrev det i ditt förra inlägg (webben är fantastisk!). Lycka till!

Anonym sa...

Jag tror att både jag och Lovisa gjorde så att vi minskade 3 maskor per rapport oberoende på vart det blev, men jag skall kolla min kjol och se hur det gjordes. Annars så kan det vara så att vi stickade ihop maskorna 2 och 2 ovanför mittmaskan (6 maskor blev 3).

Nata sa...

När jag läser den anvisningen (kanske den blir llite mer klurig när den urdragen ur kontexten), så säger den att minska 4m runt den aviga maskan i mitten av varje rapport. Det ser ut som i rapporten stickas det till 4 maskor före mittersta aviga. Sedan stickas 2r tillsammans, 2r tillsammans, mittersta am, 2r tillsammans, 2r tillsammans. Hm, det blir 4m minskning i varje rapport. Stämmer det med antalet maskor efter minskningsvarvet då? Såg att Maria minskat 3m per rapport. Äh, det är mer klurigt när man inte ser mönstret i sin helhet :-)

Agata sa...

stickfantomen - Jag använder ett Rowan 4pl-garn som jag hittade på loppis. Lite tunnare än originalet, misstänker jag.

maria - Ja, det går ju att sticka ihop sex maskor ovanför mitten på varje rapport, men då hamnar det ju inte helt rakt ovanför. Jag är väldigt nyfiken på vad som menas - egentligen.

Nata - som jag skrev så är det tre maskor som ska minskas. Inte fyra. Alltså blir det lite krångligare. Och det är bara den korta, citerade instruktionen som jag inte förstår - och uppenbarligen ingen annan heller. ;-)

Myggan sa...

Det där med miskningen förstår jag inte men jag har ett virktips.
När min mamma lärde min vänsterhänte bror satt hon mitt emot honom istället för brevid. Mitt tips är att du tittar på instruktionsfilmen i en spegel.
/Anna

SF sa...

Jag håller också på med just den och börjar närma mig detta moment. jag fattar inte heller något, men räknar man så skall det ju minskas 3 maskor/rapport, man få väl minska maskan före den aviga eller något liknande. känns som någon slunkit i översättningen av mönstret.

Anonym sa...

Oj, vilken söt kjol! Lycka till med handarbetet!

Tomtan sa...

Det blir nog klart.... snart....

Häxmamman i Jämtland sa...

Det låter väldigt krångligt, jag började på en påhittad plisserad kjol men det blev en tunika till slut, kika in på den om du vill/Ha det gott

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin