16 juni 2009

Lucky me

En liten sväng in på vanliga Kupan resulterade i en hel bunt gamla symönster. För en krona styck. Ibland tror jag tanterna är galna! Fantastiskt fina. Jag kom hem med 25 stycken, men då lämnade jag ändå kvar ett helt gäng. Man vill ju inte verka orimlig...

Två halvmeterlånga handbroderade hyllremsor fick det skriande höga priset fem kronor styck. Galna!!
Enkla kläder som man kan sy själv av Gunilla Lokrantz är en skönt 70-talsmässig bok med enkla, raka stycken till de flesta mönster. Jag känner igen en hel del kläder från min egen barndom, och visst är själva ordet bussarong så mycket 70-tal så man blir tårögd?

9 kommentarer:

frisky frog sa...

Wow, så mycket fina mönster. Du kommer att bli hur snygg som helst.
Om mín klänning har kantband i halskanten? Njae... Man klipper ett 4 cm brett band på skrå. Sen vek jag det dubbelt och sydd halsen. Sicksacka och pressa sömsmånen neråt. I öppningarna mitt bak kunde jag trä i en 1cm bred resår. Snabbt och enkelt!
/Ha det gott!

mammagumman sa...

Grattis! Speciellt till boken!

SF sa...

Vika roliga fynd!

Dödergök sa...

Vilka fynd! Hyllremsorna är så fina, vilket jäkla jobb!

Zazza sa...

Kan känna din lycka över sådana otroliga fynd. Det är underligt att folk inte vill ha. Men tack o lov att det blir inlämnat på loppisar och loppisbutiker. Ha en underbar midsommar Zazza

Agata sa...

Visst är det otroligt bra att alla inte vill ha samma saker! Då kan man göra såna här fina fynd.

anna sa...

Sicka fynd, jag har också en vana eller ovan att köpa massa mönster, tyvärr är jag inte liak flitig att sy sen!

Agata sa...

anna - Nej, jag är ganska kass på att använda dem, jag med. Mest för att det ofta är så små storlekar, men också för att de är så avancerade. Även den enklaste modell bestod ju av tusen delar förr. Då kan man få nytta av en skön 70-talsbok där allt består av ett enda stycke, i princip. ;-)

rino sa...

lyllos dig som sagt...
men prova ändå. det är ofta onödigt många delar men man kan ju förenkla:-)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin