16 juni 2009

Stupid, stupid, stupid

Nä, jag vet - man ska inte gå runt och ångra saker. Men jag kan ändå inte låta bli att önska att vissa saker skulle vara ogjorda.

Redan som tonåring gick jag mycket på loppis. Och kom hem med en del roliga saker som passade min alternativa personlighet som jag med framgång odlade då.

Sen blev jag 20-åring och försökte lite ängsligt bli vanlig. Köpte mina första jeans, gick på disco och rensade ut det mest obskyra i garderoben för att i stället köpa långa trikåkjolar och leka vuxen.

I dag kan jag verkligen svära över den där jobbiga människan som jag var då, som utan att blinka gjorde mig av med handsydda bh-ar i laxrosa från 1950-talet, stiliga sjömansblusar i värsta Håkan Hellström-stil och min supertjusiga svarta regnrock med brun manchester i halsringningen. Men det var tidigt 90-tal och jag ville inte längre kännas vid den alternativa stilen jag haft tidigare.
I dag går det knappast att hitta, om man inte har en stor portion bondröta.
Så gissa om jag blev glad när jag sprang på en ny svart regnrock på loppis i går. Inte nog med att den är superstilig - den är också den här sommarens mest användbara plagg hittills.

4 kommentarer:

Myggan sa...

Alla blöta och kalla kommer att avundas dig din rock på midsommar. =)
Vardagsrummet blev verkligen helläckert. Jag måste nog försöka byta mitt saffransgula också.
Ett tips i Skåne; Kafé Annorlunda ligger på vägen ner mot Stenshuvud vid Simrishamn. De har kakbuffé. Stenshuvud är en nationalpark om jag inte minns fel.
/Anna

Heldri sa...

Utan regnrock klarar man inte denna "underbara" sommar vi haft hittills och din var verkligen en av de stiligaste. Hoppas du har ett par ordentliga gummistövlar att komplettera midsommarklädseln med ;)

Garntrollet sa...

Jag tror att det är militärregnkappor, de där med manchester på insidan av kragen. Jag har haft en vanlig och en cape (utan ärmar) som jag fick av min far och han norpade dem uppe på regementet.

Agata sa...

Myggan - Tack för tipset! Jag samlar på mig allt jag får tips om.

Heldri - Ja, ett par snygga gummistövlar hade varit perfekt. Får leta efter det någon gång.

Garntrollet - Åhå. Ja, nu när du såger det så låter det bekant. Den jag hittade nu har inte manchester utan något mjukare tyg i halsringningen.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin