20 oktober 2009

Svara mig, du - var är de nuuuu?

Jag är en sån där bloggläsare.

Har många på favvo-listan, faktiskt fler än vad som syns här till höger. Det blir många blogginlägg om dagen som jag försöker plöja igenom. Det resulterar ofta i att jag är en dålig kommenterare. Dåååålig.
I kväll satt jag och tittade igenom hela blogglistan, alltså inte bara de senast uppdaterade utan alla. Och insåg att på grund av Google reader så glömmer jag bort en hel del favoriter som jag tidigare tittade in hos åtminstone varje vecka.
Nu när jag hittar igen dem så ser jag att de inte bloggat på länge. En del har inte skrivit på flera månader eller år.

Å då blir jag så nyfiken och fundersam.
Vad kan ha hänt i deras liv - har de bytt bloggadress, blivit hemliga, glömt bort sina inloggningsuppgifter eller helt enkelt insett att det går att överleva utan att blogga var och varannan dag?

Själv har jag så svårt att se hur jag skulle kunna sluta blogga för gott. Fast det går kanske, om man bara ger sig tusan på det. Ungefär som att sluta röka.

3 kommentarer:

Varkenoch sa...

Jaa, det är lite kittlande med de som försvunnit! Det roligaste är när de börjar blogga igen, efter kanske mer än ett års uppehåll. Det tråkigaste... Ja, det är ju förstås de som gått bort, vars bloggar finns kvar som ett slags minnesmärke över det som varit. Men, jag tycker om att det där minnesmärket finns kvar i cyberspace. I den så kallade verkligheten har vi ju minnesstunder och gravstenar, så jag förstår inte riktigt de som vill att alla spår efter de som dött ska försvinna från nätet. Nu blev det här en jättekommentar, jag som bara skulle skriva någon rad... Ursäkta!

Själv tillhör jag de där som bytt adress, från fosco.blogg.se till varkenocheller.blogspot.com.

Eva i Halmstad sa...

Hej
Jag är där jag alltid har varit =).

Men du , fundera inte på att sluta blogga, jag blir så glad av dina inlägg.

Jag tittar in varje dag och mår så väl när jag ser vad du fått med dej hem och din glädje i att berätta om de.

Röker du så sluta med de, men snälla sluta inte blogga.

HA de gott på dej.
Eva.

Agata sa...

Varkenoch - Ja, visst är det kittlande! Vart tog de vägen? Eller har de glömt bort att de har en blogg? Man kan verkligen undra.

Eva - var inte orolig, jag har inte tänkt sluta blogga. Och rökningen slutade jag med för 15 år sedan. Det var mest en liknelse. Tack för fina ord!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin