![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiEq-sKkTncHfql_TRzyRH64-evqQUhjMkWpelhNnulpvEeF7X14X8Dv0XLSr7VfXBHE6318qlwoIUoGx2HD0cmCaTzkEHJhLtRcTHuMamGxLbXC_E7Ay8Awm9JXNZn8hQ3_jiX/s320/blodplatt2.gif)
Dags för trettondedagslunch.
I vårt hem äter vi blodplättar. Vad äter ni?
Blodplättar |
5 dl nötblod 5 dl vatten 2 tsk salt ½ krm kryddpeppar 3 ägg ½ dl sirap 4½ dl vetemjöl |
Vispa ihop alla ingredienser till en klimpfri smet. Grädda i stekpanna till tunna plättar. Äts med lingonsylt, eventuellt blandad med riven vitkål. |
1 kommentar:
Å hua....
Jag har ätit god köttgryta med ris och sallad. Efteråt chokladbakelse och kaffe, gott, gott.
Skicka en kommentar