22 maj 2010

En socka gör ingen sommar

Det har tagit tid, men nu är den ena sockan i Ranco multygarn från Garnkorgen färdigstickad.
Mönstret - sockor med falska flätor - kommer från den trevliga föreningen Sticka (som för övrigt också driver den förnämliga bloggen 365 saker du kan sticka. Missa inte den!)
Jag älskar färgerna på det här garnet. Och mönstret är sannerligen lättstickat, så jag har ingen ursäkt till varför jag hållit på i ett halvår med en socka.


Det är uppenbart att jag skulle behöva ett par sockblockare, för det här ser ju väldigt trist ut. Någon som har ett par till salu i storlek 41?

Förresten.
Det här med borde och vill är inte lätt när man är stickerska.

Jag har tänkt ett bra tag att jag ska sticka en kofta av något slag. Dels för att jag skulle behöva en kofta, men också för att jag måste ta mig ur mitt slappa sjalstickande. Nu är det dags för lite mer utmaningar i mitt liv. Dessutom så ligger det en hel påse full med Rowan 4 ply soft som skulle passa utmärkt, men jag hittar inget mönster som jag gillar.

I går gick jag igenom delar av mitt garnförråd.
Det gjorde underverk för kreativiteten, för där fanns ju mängder med fina garner.
Men inget lockade till något projekt som hade något med koftor i vuxenstorlek att göra.

Och då är ju frågan - ska jag vara envis och inte ge upp koftplaneringen, eller ska jag falla för frestelsen och ge mig på någon av de enkla, outmanande roliga idéerna som dök upp i huvudet när jag dök ner i plastsäckar och korgar?

4 kommentarer:

Pysselfarmor sa...

Du Agata...ta det som det kommer...stressa inte..gör det du känner för. Du är inte slö och slapp eller gör det enkla i livet. Gör det du tycker är skoj. Du ska njuta av livet!

Dödergök sa...

Vilken mysig strumpa! Jag gillar verkligen det där mönstret.

Jag sitter nu och envisas med en kofta, en kofta som redan blivit upprepad minst tre gånger. Fantiserar om att börja på en tröstande sjal istället...

Lisse sa...

Spara koftstickandet tills du hittar en modell som du verkligen vill göra. Annars blir det ju bara ett tvång och iget nöje och vilken är då nyttan? Om du desperat behöver en kofta innan stickinspirationen kommer, köp en på HM så länge!

Agata sa...

Pysselfarmor - Tack. Det är ett gott råd som tål att upprepas.

Dödergök - Visst är det fint. Enkelt och fint. Tröstande sjalar kan behövas lite nu och då, här i livet.

Lisse - Ja, det är helt sant. Jag gör som du föreslår och tar en shoppingtur på lunchen i dag. Och fortsätter leta mönster.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin