16 juni 2010

Gröna fingrar

Min trädgård är ett sorgligt kapitel i år.
En klematis ligger krossad under byggbråte och den stora rabatten med perenner får växa som den vill. Jag går runt den ibland, tittar på frodig kvickrot och maskrosor som behagar blomma mitt mellan akleja och solhatt, men ids inte riktigt ta mig an den.

I höst ska jag gräva upp hela rabatten, rensa bort ogräs, byta jord och flytta de gigantostora pionerna till en bättre plats.
Intalar jag mig själv och fortsätter att ge fan i ogräset.

Inomhus har jag i alla fall lyckats både ta sticklingar, plantera sticklingar och hålla liv i sticklingar. De kommer alla från de få pelargonplantor som överlevde vinterns koncentrationsläger i källaren, där de förväntades överleva utan minsta gnutta vatten.

Några blommar, till och med.

Och jag konstaterar att jag är likadan när det gäller trädgård som när det gäller datorer och tekniska prylar – jag är en användare, en user. Jag är inte intresserad av bakomvarande orsaker, om vilken jord som passar bäst till vilken planta eller hur olika delar passar ihop. Jag vill att teknik ska fungera utan ingenjörsexamen och jag vill att min trädgård ska vara blommande och tacksam utan att jag ska behöva vara där jämt och curla.

9 kommentarer:

Ewa sa...

Så snygga krukor!

Agata sa...

Eller hur! Idogt loppisletande av främst min mamma under många år har gett mig en fin samling krukor i fönstren.

Anonym sa...

Hemma hos mig i Hälsingland finns det tre lila-randiga med den där vågranden som inte vill bo här längre. Gissar att du inte bor i närheten... /Stina

Agata sa...

Stina - Åhå! Jo, jag bor inte alltför långt från Hälsingland. Mejla mig! agata99@passagen.se

Tant Kofta - Lotta Blom sa...

Om man inte är en finlirare är det bra med pelargoner. De ställer upp ändå. Roligt med fina krukor.

Linda sa...

Den som ändå kunde lyckas att övervintra pelargoner. Jag är hopplös, mina ville inte ta igen sig efter vintervilan och hamnade på komposten

Agata sa...

Tant Kofta - Jo, om man bara får dem att överleva vintern. ;-)

Linda - Jag trodde att jag tagit död på alla, men några överlevde så pass att jag kunde ta sticklingar av dem. Nästa år ska de inte få flytta ner i källaren alls, för det jag inte ser finns inte. ;-)

mammagumman sa...

Jag rensar inte heller, annat i trädgårdslandet där jag försöker mig på att odla lite grönsaker. Jag fyller rabatterna till bredden med blommor så att ogräset inte syns. Eller så odlar ogräset så att det ser ut som "riktiga" växter. Om jag visste hur man gör kunde jag skicka dig lite frön från mina vackra försådda aklejor som du skulle kunna kasta ut och se vad som händer! Kram Anna

AnnaA sa...

För mig låter "ta sticklingar" som rena överkursen! Krukväxterna är sorgligt eftersatta, jag bara längtar efter trädgården... :)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin