6 oktober 2010

Nya tider

Inget är längre som förut.

Att vara hemma är både fantastiskt och ganska enahanda. Det är samma mellanmål, lekplatser och fantasilekar mest varje dag. Samma bråk och störningsmoment. Men också samma kramar, pussar och roliga infall.

Fördelen med att få ett större barn från ett annat land är att man får vara med om en språkutveckling i 180. Nya ord varje dag och framförallt nya funderingar kring ord. Att orden baka och tillbaka inte har med varandra att göra är inte självklart. Att lunch mer har med tidpunkten för måltiden att göra än innehållet är inte heller helt glasklart om man är tre år.

Och den där härliga tiden som förr kunde spenderas vid symaskinen, stickningen eller på någon rolig loppis - den finns helt enkelt inte än.

Allt är annorlunda, men ändå väldigt kul. Och den här tiden ska jag göra mitt bästa för att förvalta. Snart är han 13 år och vill inte se en.

9 kommentarer:

Eva i Halmstad sa...

NJUT!!
=)

EVA

Iréne JB sa...

Känner igen det där precis! Och jag kan erkänna att det där med att njuta var inte så lätt. Nu har jag två barn, och andra föräldraledigheten gick bättre. Och håller även med om det där med att "snart är de 13 och vill inte se en". Men det blir säkert en härlig tid det med. Man kanske kan få lite mer stickat då iaf :)
Ha det bra.

Maria sa...

Ja, åren går fort. Det är både världens bästa att vara förälder och ibland världens svåraste. men man lär sig för varje dag. Barn är så kloka. Jag tror de har kvar något som vi förlorat.

Ulrica sa...

Hej, ny läsare här som både handarbetar och står i adoptionskö... Jag är så nyfiken på den här lilla killen ni blivit föräldrar till - varifrån kommer han och hur var landet han kom ifrån? Har du någon mer blogg som handlar mer om de tankar som fanns/finns kring adoptionen?
Jag vill veta mer! Kan man få det?
:-D

mammagumman sa...

Hej Agata!

Grattis till föräldraskapet. Måste bara påminna dig om att du en gång för rätt länge sedan tröstade mig med att om man har barn så hinner man mindre för sig själv. Så här kommer tröst tillbaka. Och det du gör tillsammans med ditt barn det gör du också för dig själv. Det ger dig en himla massor annat. Och det är fint det med. Kram Anna

Anonym sa...

Så kul att läsa lite om ditt liv som mamma, jag har undrat! Barn tar lite, men ger så mycket. Och sen gäller det att hitta de där små gluggarna då man kan hoppa in på nån loppis eller sitta och pyssla, för annars blir man galen. Tro mig :)

Lenaslera sa...

Njut :) Men det är också okej att tycka att det är lite kämpigt ibland. Och egentiden kommer tillbaka, du kommer att hitta tid för det du vill göra också. Sen när de är 13 är det läxläsning: franskglosor, inlämningsuppgifter som ska läsas igenom, mera glosor ... de har ont i fötter och axlar efter träning och ska masseras ... det blir en helt annan tid som är rolig den med. Men fort går det ... Ha en härlig helg :)

Anonym sa...

Japp, så är det... Man får gosa så mycket man bara kan medan de är små och villiga. :)

Anonym sa...

Hej och grattis till lilla pojken! vad roligt! mycket trevligt att läsa din blogg, har inte varit inne på väldigt länge :)
Anna (Annapuh)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin