17 juli 2011

Vackert under fruntimrena

Åhléns reade ut sina toppenfina bakplåtspapper.  Inte för att jag har lidit av att använda vanliga papper, men ibland går det ju inte att flytta det man bakar från pappret utan att det förstörs, och då skadar det ju inte om bakplåtspappret är snyggt.

Sånt är fallet med Pavlovatårtan, min favorittårta alla kategorier.


Den blir alldeles extra fin på det vackra pappret.
Pavlovatårtan är inte bara bedrägligt god, den är också fantastiskt lätt att göra - om man har lite framförhållning.

Pavlovatårta
4 äggvitor
3 dl strösocker
0,5 tsk ättiksprit
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa äggvitorna, häller ner ättikspriten och lite socker i taget. Vispa tills smeten är så hård att bunken går att vända upp och ner.
Bred ut smeten i en rundel på bakpapper och ställ in i mitten av ugnen. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar till ugnen är kall. Öppna inte luckan!
Jag brukar låta den stå över natten.

Dagen därpå är den klar för dekorering. Vispa 3 dl grädde med lite socker och bred ut. Dekorera med bär eller frukt. Det mesta fungerar. Sura röda vinbär blir jättegott till den söta marängen. Och lite lemon curd i grädden är också toppen. Eller skär bananer, jordgubbar och vindruvor i bitar och lägg ut. Eller konserverad frukt, om det inte finns något annat hemma.

En mycket bra tårta att baka, som nu när det snart är fruntimmersvecka och allt.

Inga kommentarer:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin