20 januari 2013

Hej världen

Det är något särskilt med kartor.
För några månader sedan bytte jag barngardinerna i sonens rum. De gamla kommer från min egen barndom och var gulliga men rätt barnsliga. I stället satte jag dit gardiner av nyköpt karttyg från Åhlens och i samma veva gjorde jag en taklampa åt sonen av en halvgammal jordglob som ändå inte fick plats i hemmet och förmodligen inte längre var aktuell alls, fast inte på det där charmiga, antika sättet utan på lite mer sunkigt 80-talsvis.

Jag monterade loss globen från stativet med hjälp av lite ilska och verktyg. Och en sladd med lamphållare på stoppades in. 
Sedan hängde jag den i taket, men skenet var alldeles för dåligt och det innebar enbart att sonen aldrig lekte där för det gick inte att se vad man gjorde i hans rum.


I stället satte jag dit en annan lampa och flyttade globen till fönstret, och det blev mycket bättre. Ibland konkurrerar den väldigt mycket med fullmånen som brukar synas bra på himlen.


6 kommentarer:

Händer på Haga sa...

Det blev jättebra!

Myggan sa...

Så fyndigt!

Queen of Kammebornia sa...

Jag tycker också om kartor och jordglober! Kraaam!

Anonym sa...

Vad, fint, sonen fick julgranskulor i form av jordglober i julas (indiska) och har önskat sig STÖRRE! Och nu fick jag ett bra tips, tack!/ Stella

TUSEN VASER sa...

Åh, vilken kul idé! Vi har tre jordglobar och det känns lite mycket men mannen älskar dem. Nu har jag förslag på vad vi kan göra med den ena;)

nattugglan sa...

Men så himla påhittig du är.. blev så himla snyggt med en glob i fönstret!!Och allt gott du bjöd på,,semlor o muffins...såg oxå sååå gott ut!!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin