Det blev en sockerkaka ur den här anrika kokboken. Inte så god, faktiskt. För mycket smör och för lite socker. Så nu vet vi det. Alla gamla recept från 1948 är inte bra.
Men den unge medarbetaren tyckte att bilden såg väldigt god ut ... Tji hade han för det!
3 kommentarer:
Så typiskt. Men så kan det vara. Jag lagade mat nästan bara från 30- och 40-talet en vecka och recepten och utvärderingarna finns under kategorin Mitt glada kockumskök, om du tycker det är intressant. Den där bakboken köpte jag på tradera för en tid sedan men har inte provat. Men jag tycker det är intressant att recepten är anpassade efter ransoneringen... Stor kram!
Modern bakning...som nu är omodern alltså =)
Queen of Kammebornia - Jag älskar också gamla kokböcker och provar gärna något recept då och då. Men konstaterar ofta att allt sannerligen inte var godare förr. Emellanåt var det säkert ransoneringarna som spökade.
Maria - Ja, tänk vad snabbt saker går ur tiden. ;-)
Skicka en kommentar