18 juni 2013

Mina samlingar

Jag är en samlare ut i fingerspetsarna. Bra-att-ha-saker samlas på hög och ibland kommer de till användning. Ibland gör de inte det utan tar bara upp plats.
Sönderslaget porslin, gamla tapetrullar, tyger, gamla kläder, vaxdukar som blivit lite solkiga ... De läggs på hög, för förr eller senare behöver jag något sådant och då blir jag glad.

Men andra saker samlas också på hög. Påminn mig gärna om att jag aldrig någonsin behöver köpa fler av:

1. Anteckningsblock. Jag har svårt att motstå såna, och jag tror alltid att jag ska börja skriva upp bra idéer och infall om jag bara bär runt på ett. Det gör jag inte. De släpas runt i handväskan till de är så luggslitna att jag inte längre vill använda dem.


2. Brickor. Varken nya eller gamla. Oavsett om de är i trä eller plåt eller plast. Jag har ett tjugotal och fler än så behöver nog inte en familj på tre personer.


3. Ljusstakar. Samma sak där. Måttligheten saknas och jag har burit hem alldeles för många under årens lopp, i synnerhet från loppis.


4. Skålar. Spelar ingen roll vilken storlek som behövs - jag äger nog en sådan. Glas, porslin, plast, plåt, emalj ... Jag har allt. För alla behov.5. Koppar. Udda, romantiska, kitschiga och gärna guldiga. Står det Till minne eller Jag gratulerar så är det bara en bonus. De används såklart!


2 kommentarer:

Anonym sa...

Söta brickor- en till er var med rabarbersaft och sockerkaka i solen.
Gillar din blogg och dina samlingar
Louise

Anne sa...

Blir glad av att se dina samlingar:) Känner annars att det idag är smått provocerande med samlingar men man vet ju aldrig när de kommer till pass... Jag är i alla fall glad för mina, förutom när det blir så trångt i skåpen att jag måste rensa.
Anne

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin