16 april 2015

Dagens tygpyssel

En stor fördel med att vara föräldraledig med ett större barn - i mitt fall en femåring - är att det finns en hel del saker man kan göra tillsammans.


I dag plockade jag fram lite bomullslärft och tygfärg samt ett gäng potatisar. Våra fina påslakan med harlekinmönster behövde några matchande örngott eftersom vi snarare är fyra än två i sängen numera.


Lilltjejen fick en bit tyg också och gick loss med liv och lust. Men eftersom jag bara köpt två färger så blev det kanske inte sådär barnsligt färstarkt som det skulle kunnat bli.


Ett örngott trycktes med några svarta plus. Och en sunkig barntröja fick gröna plus i ett frejdigt mönster som den lilla textiltryckerskan var mycket nöjd med. Hon fick feeling, helt enkelt.
Och det fick jag med. Oj, vad kul det var att trycka harlekinrutor på tyg. Fram åkte ytterligare några lakansbitar (Oj, vad jag är välsignad med gamla lakan. Har ärvt hur många som helst, och det är bara bra om jag kan använda dem till något.)
Det här tyget ska jag nog använda till en flickklänning framöver. Om inspirationen och ambitionen håller i sig, vill säga.


Så fort färgen torkat strök jag dem i många minuter på baksidan och sydde samman tygerna.

Två av örngotten blev såhär. Och jag är galet nöjd! Kul, enkelt och effektfullt.4 kommentarer:

Heidi sa...

Så duktiga ni har varit:) resultatet blev ju jättefint!

Agata sa...

Eller hur! Jag är mycket nöjd. Lätt var det också. Och inte alls så mossigt som jag hade ett minne av sean lekskolans potatistryck. ;-)

kakansmamma sa...

Åh, textiltryck är superkul! Så enkelt att skapa fina användbara saker! Tygkassar, kuddfodral, t-tröjor...

Agata sa...

Eller hur Kakans mamma! Jag ser redan hur vi löst årets julklappsideer! 😀

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin