26 augusti 2015

Mer saft, omständlig som tusan

Ojdå. Där gick den sommaren.

Mest tid har ägnats åt att hålla hela familjen på gott humör. I teorin låter det fantastiskt med sju gemensamma semesterveckor, men vår familj orkar inte riktigt med det. Så i stället har vi fått planera utflykter, händelser och roliga saker för att alla ska hålla sams. 

Men en sak till har jag hållit på med och det är att koka om den här saften tre-fyra gånger.Första omgången som gjordes på svarta vinbär råkade få en alldeles för stor mängd natriumbensoat i sig. Så sedan kokade jag saft på några fler liter svarta vinbär för att jämna ut den skarpa smaken.
Det hjälpte inte mycket så någon dag senare plockade jag fram göra påsar rabarber som vi fryst in för att spä ut smaken av natriumbensoat.
Det hjälpte inte heller. Då tröttnade jag och lät flaskorna ligga i kylen några veckor i väntan på att vår rödavinbärbuske skulle bli mogen. 

När min bonusmamma och mamma varit här och plockat bär så blev det äntligen av att jag både kokade gelè och saft för att späda ut med.

Så. Nu är den klar. Min goda saft på svarta och röda vinbär samt rabarber. Det hade kanske varit enklast att skriva blandsaft flaskorna men jag hade redan börjat skriva med min rosa posca-penna så jag ville inte ta bort det. Tur att jag skriver glest. 

2 kommentarer:

Heidi sa...

Det låter som en riktig följetongssaft:) Men saft som är blandad med rabarber kan aldrig vara fel:)

Ellinor sa...

Vad snyggt att skriva på flaskan så där. Vilken bredd på penna har du använt?

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin