27 augusti 2015

TröttDet som utåt sett ut som en härlig föräldraledighet har egentligen varit något helt annat. Visst, vår nya lillasyster är en glädje som hann med att fylla sex år under sommaren.
Den åttaårige storebrorsan är också en glädje och fröjd, men har inte haft förmågan att ta emot lillasyrran med öppna armar. Han är sedan tidigare ett explosivt litet barn och har haft många orsaker att bli arg det senaste halvåret. 
Precis alla motgångar hamnar utåt och slutar med snabb ilska och handfast vedergällning - även de gånger det inte är vi i familjen som orsakat ilskan.

Vi har ägnat så mycket kraft och tid åt detta. Och har nu också tagit hjälp utifrån, för allas skull. Och främst för våra älskade, efterlängtade barns skull.

I slutet av sommaren fick jag också veta efter ett läkarbesök att jag har ett mycket dåligt blodvärde. Det låg på 81 när provet togs. 
Så orkeslösheten, sömnbehovet, andfåddheten, hjärtklappningen och det som jag upplevt som dålig kondis fick sannerligen en fysisk förklaring. 

Det har inte varit optimalt med en orkeslös mamma och ett krävande familjeliv. 

Nu återstår några dagar av min föräldraledighet och sedan ska jag vila upp mig på jobbet. Och med hjälp av järntabletter ska hb-värdet jobbas upp och kanske kan den här hösten bli en riktigt kreativ period. Det var länge sedan det fanns riktigt med ork för stickning, läsning, pyssel, mannen och roliga projekt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag lider av kronisk anemi och skulle föreslå att du begär järn-injektion, du har ett väldigt lågt värde och med tabletter tar det väldans tid att få upp det...
/Sandra

Agata sa...

Det visste jag inte ens att man kunde få! Ska se om jag kan övertyga AT-läkaren som jag träffade att få det. Behöver man flera injektioner eller räcker det med en?

Anonym sa...

Det beror på vilken sort man får, finns som engångs samt en där man får 5 injektioner. Sedan så kan det vara bra att kolla upp järnet med jämna mellanrum så man slipper sjunka så lågt...

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin