3 maj 2005

O-BIL-ligt

Det blev en ny bil. Och en härligt förvirrad kontakt med försäkringsbolaget för att reda ut hur det blir med den gamla skorven som står och rostar på gården. Den ska vi ju egentligen inte ha kvar, men det går inte alltid så fort att fatta beslut för mig och sambon. Alltså står den kvar och alltså måste den försäkras - åtminstone tills vi ställt av den, men det tar ju som sagt lite tid för oss...
Och försäkringen på den nya forden blev nästan dubbelt så dyr i försäkringspremie jämfört med den gamla. Det visade sig att de korkade bilförsäljarna (Jo, det har varit en hel del turar fram och åter om hjul som inte suttit fast och muttrar som varit fel och däck som bytts och hamnat på fel plats...) har lagt på precis allt de kunde komma på när de "hjälpte till" med överföring av försäkring. Tack för ingenting!
8500 per år skulle vi betala. Efter ett samtal med försäkringsbolaget så fick jag hjälp att skala bort hyrbilsförsäkringar och annat knas. Och de hjälpte mig också att ändra boendeform från lägenhet till villa och det sänkte också premioen med 1000 spänn per år! Jeeezzuz. Hur mycket för mycket sitter vi och betalar varje år?! Måste nog se över mina andra försäkringar också!

Inga kommentarer:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin