20 september 2006

Jag fyndar vidare


Kunde inte motstå ett loppisbesök i går. Och väl där kunde jag inte motstå de här vackra, men udda, assietterna i pressglas. Ljuvliga! Betalade mellan 5 och 15 kronor styck för de sju jag hittade. Några var dock likadana, men alla var av ungefär samma modell, med lite uppböjd kant.
Tänk en härlig kladdkakebit på en sån här fin tallrik. Yum. *Host* Visst ja - mitt nya liv innebär mer grönsaker och mindre fett... Byt kladdkakan mot morotskaka.


En tallrik till vår ärvda mormorservis blev det också för 15 kronor.
Kuriosa: under mitt Stockholmsbesök för några veckor sedan klev jag in i en antikaffär vis St Eriksplan. Där, i en dammig hög under ett bord hittade jag en udda assiett till den här servisen. Jag upprepar: EN UDDA ASSIETT. Den ville tanten ha 125 spänn för!!

Ett snabbt överslag fick mig att inse potentialen i vårt vardagsporslin som nog består av minst 20 delar av varje sorts tallrik. Som vi dels ärvt, dels fyndat på loppisar och auktioner under årens lopp.

(För 125 spänn ska man få minst 5 tallrikar i min värld.)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är pressglas fint .. och ännu så länge billigt. Jag älskar också att fynda sådana billigt. Min favorit är små, små glaskannor till mjölk. De är ännu så länge så underskattade

Agata sa...

Åh, det låter fint. Uppsättningar med gräddsnipor och sockerskålar är en passion jag har, men jag har börjat träna på att upprepa mantrat "jag behöver inte den här" för att inte samla på min enorma mängder. För oftast är de små gräddsniporna alldeles för små för att användas.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin