11 februari 2007

Jag är mitt i ett Fyndskov

Jag är inne i ett fynd-skov!
I går fick stora loppisen besök och det blev några fynd i gammal vanlig stil.
Stjärnljusstakarna i glas sparar jag på sedan tidigare.
De gamla, svarta blomkruksfaten brukar jag också köpa när jag hittar dem. I synnerhet de här stora som kan vara svåra att få tag på.
Väggljusstaken är förmodligen inte särskilt gammal, men den tilltalade mig med sin enkelhet.
Och den vackra tillbringaren kunde jag inte motstå. Gammal och därför lite sliten. Kanske har år av saftblandande orsakat reporna i botten... Med puntmärke tyder det på att den är munblåst.

Vad jag betalade?
Stjärnljusstakar: 5 kronor styck
Ljusstake: 10 kronor
Blomfat: 5 kronor styck
Tillbringare: 30 kronor
Galet billigt!


Men det är inte slut där.
Eftersom lopppisen översvämmades av gamla pälsar. Ja, åtminstone 30 stycken hängde det på olika ställen. Och mängder med pälsmössor fanns det också. Tänk, det som en gång i tiden var en riktigt dyr statussymbol återfinns nu på loppisar för inga pengar alls.
I en fyndkorg låg av obegriplig anledning den svarta pälsen. Äkta päls av okänd sort, men lite sliten i kanterna. Som det brukar vara är ärmarna korta, men de hade ett uppvik som jag vikt ner. Där ska jag nog sy på några fina band till dekoration. På en galge hängde rödrävsvästen.
I tider som dess när konstgjorda pälsvästar kan köpas för många hundra kronor i fina butikerna, så är jag nöjd med att betala 69 kronor för västen och 49 för pälsen.
Visst skrev jag galet billigt redan tidigare!?

Jag är en lat person, så jag orkade inte prova västen i butiken. Och pälsen trodde jag mig inte ens kunna komma i. Den köpte jag främst för att sy om till en pläd eller golvkudde eftersom pälsen är så mjuk och gosig. Men hemma visade det sig att båda passade utmärkt. Sånt är roligt! Så nu blir det nog ingen pläd. Åtminstone inte i första taget.

Politiskst statement:
Om det kan kallas fynd eller inte beror väl på vilken syn man har på djur och päls. Jag skulle nog aldrig köpa en ny päls, men när plagget väl är producerat och har använts en sväng så har jag inga problem att köpa och använda det. För mig är återbruk etiskt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Håller med till 100%!! Hittade hit via "i min vackra värld" Tittar vidare..;) Fina pälsar!
blandblommoroblad

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin