17 mars 2007

Jisses, viljen lördag!

Nya loppisfynd! Och i dag har jag fyllt på förråden. Med både viktiga och oviktiga saker.

En hel del glasprylar som jag inte kunde motstå, även om jag hade velat. Det rosa fatet i pressglas är likadant som ett grönt jag redan har. Perfekt!
Dessutom en liten gräddkanna i ljusblått glas, ett litet kakfat från Målerås glasbruk och två skålar i en pressglass-stil jag redan har assietter i.
De små skålarna betalade jag tio kronor styck för, och de andra sakerna kostade nog under 30 kronor styck. Hörde jag någon ropa fynd!? Ja, hoppsan. Det var visst jag....


Nej, egentligen behöver jag inte mer lakan och örngott till bäbisar, men de här var i bra skick och billiga. Ska bara koka dem och stryka, så blir de tipptopp. Den lilla duken var också solkig och skrynklig, och alltsammans kostade totalt 20 kronor.


Till det mer vanvettiga hör nio linnehanddukar från Flygvapnet. Tja, kanske kan de bli ett överkast om man syr ihop dem. Men de är så gott som oanvända och väldigt fina. Dessutom hittade jag en liten äggkopp med hilsen fra Trondhjem. Guld inuti. Och snygg som bara den. Passar utmärkt in i min souvenirsamling.


Och lite gott och blandat. En sockerströare i bullig modell, två stjärnljusstakar i glas, en thekula i porslin, en vispbunke i rostfritt med svart plasthandtag. Och givetvis ett nystan mohairgarn i blått och rosa. Kan kanske bli en sjal i framtiden...


Ååååh, vilken lyckad lördag. Dessutom fick jag umgås med släkting och fika gott fika. Perfekt!

5 kommentarer:

Dödergök sa...

Oj vilka fynd! Jag blev mest avis på handdukarna dom hade jag köpt i ett huj om jag sett dem!

Agata sa...

Tack. Nu ska jag bara försöka bestämma mig för om de ska bli ett överkast eller kanske ett draperi eller kanske en köksgardin.

Det enda jag vet är att jag inte vill klippa i handdukarna. Så länge gamla textilier är hela så undviker jag i det längsta att klippa i dem.

Anonym sa...

Wow- vilka fina saker! Mest gillade jag det rosa glasfatet och det vackra örngottet med spets runt!

Agata sa...

Ja, visst var det ett fint fat! Någon gång, när andan faller på, ska jag plocka fram det andra gröna fatet ock fota dem tillsammans. Dessutom har jag en rosa gräddkanna och sockerskål i samma mönster också! Jag är en välsignad människa med så mycket vackert omkring mig!!

Anonym sa...

Himla tjusiga saker! Den lilla kannan skulle jag vilja ha! :)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin