8 mars 2007

Konstiga saker om mig

Kicki G och Lime har utmanat mig.

Sex underliga saker ska avslöjas. Om mig själv, alltså:
Okej, exakt så här knasig är jag:

1. Jag luktar på bröd. Företrädesvis vitt bröd. Jag älskar doften av vitt bröd, men ser förmodligen lite knasig ut när jag stoppar nosen i det jämt! Alltså inte allt bröd, utan det som jag har på tallriken. Jag är ingen brödstalker som sniffar mig runt hursomhelst i bagerierna. Måste jag bara förtydliga.

2. Jag har några kraftiga kläd-nonos. Som att den enda färg jag kan helmatcha är svart. Ledsen om jag sårar någon, men jag har verkligen jättesvårt för tokkombinerad och färgmatchad klädsel. Typ hel outfit i denim. *ryyys*

3. Jag klarar inte av om filmer blir för otäcka. Å då behöver de inte vara extremt otäcka, utan det räcker med en lite ruggig intrig på kvällskvisten, så brukar jag köra med metoden chocksomning i soffan. Jag lägger mig helt enkelt på sidan och somnar tvärt. Till cineastsambons stora förvåning varje gång.

4. Som barn hade jag en sådan jätteglugg mellan framtänderna så jag kunde med lätthet få in en krona emellan. Med åren har tänderna vuxit samman, och jag kan ibland sakna gluggen. Gluggar är trivsamt personliga.

5. Ett av min missions i livet är att rädda gamla saker. Det behöver inte vara hela, vackra eller dyrbara prylar, utan jag ger gärna slitna linnehanddukar, antika fotoalbum med okända människor, gamnla souvenirer och vackra men onyttiga köksredskap en trygg plats i mitt hem. För tänk om de hamnar hos någon som inte förmår uppskatta dem!? Det gör också att jag grämer mig en hel del innan jag gör om och förändrar gamla prylar. (Det här tycker sambon är mycket underligare än vad jag tycker...)

6. Jag är en ruinromantiker. Jag älskar slitna miljöer, medfarna hus, gamla fabriker och genuina gjutjärnsredskap. Hellre ett gammal, slitet hus med slitna korkmattor och flagnande färg än ett nytt, sterilt. Avbrutna krattor och vinda lador får mig att tindra. Om det bara inte hade bott så många spindlar i såna miljöer...


Å så här lyder reglerna: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir utmanade ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Bloggaren väljer sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter att det är gjort skriver bloggaren en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit utmanade och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

Så nu är det upp till Ming Ching, Effy, Cilla, Elena, Heidi och LaBello. Hur underliga är ni?

2 kommentarer:

Lenaslera sa...

Jag gillar dig! Jag gillar nämligen också gamla miljöer. Övergivna, överblivna gamla hus och byggnader får mig att gå igång ordentligt. Fortfarande vid 35 års ålder älskar jag att gå på ödehus-spaning. Även gamla väl använda saker ger mig en härlig känsla. Vill ha dem. Sådant som använts och använts. Tilläggas bör att därav har mycket saker sparade ... som min man tycker är helt onödiga. Men han förstår inte ... Trevlig helg!

Agata sa...

Tack!

Ja! Att spana på gamla, ödehus är fantastiskt. Även att fa komma in i gamla affärshus på landet eller ladugårdsvindar är skoj.

Min sambo delar inte heller intresset fullt ut, men han passar in i riunromantiken eftersom han är fyra år äldre ;-D

Hoppas han inte läser det här... Om du gör det älskling, så kom ihåg att det är humor!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin