21 april 2007

Saker jag inte kan låta bli

Det var inte meningen, men ett ytte-pytte-litet besök på Kupan resulterade i en liten påse med fina pysselprylar.
Kupanbutiken där jag bor har ett fantastiskt lager av textila attiraljer, och jag hinner aldrig gå igenom allt, men idag hann jag scanna av ytan.

I botten ligger en turkosgrönrutig gardin som blir perfekt till barnkläder. Kanske en klänning som med fördel kan dekoreras med det gröna dekorbandet som ligger i en liten boll.
Hittade också några meter rosa band och en spets som kanske är knypplad. Jag har inte undersökt saken riktigt.
Några gula strumpstickor i plast kan vara bra att ha, och en kort rundsticka samt en härva silketweed sitter inte fel. Särskilt inte när garnhärvan kostade tio kronor.
Några udda knappar och två kartor med dels textilknappar, dels fantastiska metallknappar fick följa med hem. Spana in metallknapparna. Superfina!Samt tre ljuvliga grytlappar som ska få ett nytt liv hemma hos mig. Fantastisk teknik och härliga pasteller. En början på en oplanerad samling, kanske...

Alltihop kostade drygt 100 kronor.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka fynd.. Roligt att se!

Anonym sa...

Men jisses så underbara grejer! Metallknapparna ger en nästan små tårar och de där grytlapparna skulle jag gärna syna närmare, ser inte riktigt hur de är gjorda men åhhh så fina!
En fyndens dag!

Anonym sa...

Jo, glömde säga att min dotter blev glad för sjöjungfrun och att du absolut kan lära dig att virka! Det är lätt, börja med virkskolan hos Garnstudio och maila gärna frågor till mig om det kör ihop sig.

Dödergök sa...

Vad avundsjuk jag blev nu! Vilka toppenfina loppisfynd. Garnet var ju för bra för att vara sant!

Agata sa...

anna - vilket trevligt erbjudande! Måste nog erkänna att det mest är latheten som gjort att jag inte lärt mig virka, men i vår ska det ske. Jag vill också göra fina sjöjungfrur!

dödergök - visst var garnet ett kanonfynd! Hos Garnstudio kostar en hära 57 kronor. Det ovanliga här var nog att lappen satt kvar, så det gick inte att missta sig på kvaliteten.

Anonym sa...

Å så härliga fynd! Själv har jag loppisförbud åtminstone till sommaren...

Elena sa...

Vilka söta fynd du gjort.

Ingmarie sa...

Hej !
Så hitta jag hit genom andra bloggar .
Måste ju säga att dom där grytlappar som är virkade som du säger i viss teknik,dom var poppis att virka på 60 och 70 talet.
Jag hade en svärmor som virka såna och jag sålde på mitt jobb.
Så det var jätteroligt att se dom.
Jag har kvar ett par såna grytlappar
Ha det bäst och jag kommer titta hit igen..//Ingmarie

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin