20 april 2007

Ruta på ruta

I Visjögarn från Östergötlands ullspinneri stickar jag en tröja i kontstickning (som jag tror att Katarina Brieditis ligger bakom). Förmodligen blir det mer vävd effekt av enbart två färger, men jag kunde verkligen inte välja bara två.

Jag började sticka förra sommaren occh slet mitt hår för att få till själva övergången, när en ny ruta samtidigt stickas ihop med en gammal. Till slut fick jag till det och stickade ett tiotal rutor. Sen lades projektet i träda, och när jag plockade fram det igen så hade jag fullständigt glömt bort hur jag gjorde. Till slut orkade jag itne repa upp fler gånger utan fortsatte sticka på ett sätt som fungerar men kanske inte vinner några skönhetspris.
Men så nära tänker jag ändå inte ha människor, så att de ska se mina missar.
Eller ska det se ut såhär? Någon som vet?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har lärt mig att muslimska hantverkare alltid lägger in ett avsiktligt fel i sina arbeten eftersom det bara är Allah som är fullkomlig. När jag hittar ett fel brukar jag kalla det för mitt Allah-fel. (Låter nästan som falafel!) Nuförtiden tycker jag faktiskt att felen TILLFÖR nånting.

Fast i det här fallet är det svårt att säga om det var tänkt att bli annorlunda - det kanske kan vara öppningar där nåt passande har möjlighet att ta sig in; Gud, kreativitet, solen, kärlek... Eller så kan man använda sig av hålen o sy fast nånting i dem; en knapp kanske eller en blomma eller sy en spindel eller...

Anonym sa...

Vad händer om du plockar upp maskor ända ner? Det kanske blir fler än vad du ska ha men jag tror att du slipper hålet.... Annars är det väl bara till att ha ett linne under.

Agata sa...

cina - men hålet är poängen med hela mönstret. Det ska vara hål så att det ser "vävt" ut.

Jag funderar mer på hur själva hoptagningarna ser ut. Att garnet från ena sidan syns på den andra färgen. (Lite svårt att beskriva vänster och höger eftersom jag vänder och vrider och stickar in maskorna från olika håll)
På den gröna rutan kan man se vita maskor längst till höger, och jag tycker inte det är särskilt snyggt. Jag vill göra den hoptagningen osynlig, men lyckas inte.

Vet inte om jag tror på Allah, men det spelar kanske ingen roll...

ming ching - tack. Jag behöver verkligen en ursäkt och Allah-fel var inte dumt.
Min keramiklärare pratade en gång i tiden om "den naturliga skevheten". Det finns helt enkelt inget naturligt som är exakt rakt och perfekt.

Det tror jag på!

Anonym sa...

Okej, då fattar jag... fast jag har ingen lösning på problemet.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin