1 april 2007

samlingar - eller inte

Det finns oplanerade samlingar och så finns det väldigt planerade. Här är två representanter för respektive område.
Samlingen med tillbringare har bara blivit. För jag kan ofta inte motstå vackra kannor och tillbringare på loppis. Det här är några av de jag har i glas. Mina keramiktillbringare orkar jag inte ens plocka fram från skåpet. Men som sagt, någon samling är det inte i ordets tekniska betydelse.

Ett exempel på planerad samling: mina stjärnljusstakar i glas. Spanar jag alltid efter när jag är på loppis. Har inga planer på att sluta fastän de mer än väl lyser upp matbordet.

4 kommentarer:

Stina sa...

Men vad kul att veta vad man vill samla på. Kram Stina

Agata sa...

Jo, om jag bara visste det. Mitt hem tenderar att allt mer fyllas av ofrivilliga samlingar. Sådana som bara blir. Och de är så många, och brer ut sig så mycket... Men som jag brukar säga till min sambo - vi har bara de saker vi behöver. ;-)

Anonym sa...

Nä, jag är heller ingen samlare...men hur många tillbringare i porslin har jag egentligen..kanske det räknas till en samling iallafall :)

Anonym sa...

Så är det med mina samlingar... De "bara blir"?! En himla massa plåtburkar, djur i trä, glasknappar, the list goes on. Och så har jag som du några tillbringare i glas, bl a den stora gröna som du har (Åååh, den är sååå fiiiin!!). Men det är ju bara sånt jag inte kan leva utan. ;) Och det är bra att samla på sånt det inte finns så mycket av, då växer samlingen långsamt. :)
Fin stickesjal!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin