1 maj 2007

Frisörproblem

Jag har ett frisör-problem.
Varje gång jag klipper mig blir jag missnöjd. Inte med frisyren. Utan med frisören.

Antingen pratar de för mycket eller för litet. Eller så känns salongen som en fritidsgård med elever och praktikanter och deras kompisar och Radio Rix på hög volym.

Och oftast hänger mitt missnöje ihop med att jag inte känner mig tillräckligt prioriterad.
Det är ju jag som betalar deras verksamhet - är det då för mycket begärt att fokus ska vara på mig under 45 minuter. Inte på nya kunder, telefonen, korkade praktikanten ...
Nej, jag tycker inte det.

Sist blev jag nöjd med både frisyr och påprackat shampoo. Men frisören och en praktikant nöjde sig inte med att himla med ögonen mot en kund när hon gick ut genom dörren - de pratade också skit om en annan praktikant när den gått på lunch.

Så oproffsigt! Dit går jag inte igen.
Istället fortsätter jag mitt livslånga letande efter den optimala frisören.


Och firar arbetarnas dag med att gräva lite i trädgården och skänker en tanke till de arbetare som skapaded Sverige en gång i tiden. Och som verkligen inte hade förmånen att leva så bra att det stora problemet var frisörer...

8 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, jag vet precis... Jag har sådan tur! Min frisör blev min bästa vän. Han pratar riktiga grejer och hans salong är en livsstil. De gånger jag har försökt mig på att vara "otrogen" har jag fått sota rejält, både med frisyr och med allmänmåendet efteråt. Jag tycker att det är litet "sammalika" med taxichaffisar. Är man dålig på att ordbajsa så är man (även om jag lyckades bra här ;)

Kram

Unknown sa...

jag har äntligen hittat min superfrissa. Åker gladeligen över halva stan och hon klipper dessutom syrran,kusinen och diverse bekanta nuförtiden...

Agata sa...

Ååh, jag blir avundsjuk när jag hör sånt där. Jag vill också hitta en bra frissa.

Eller börja tycka om Radio Rix...

Anonym sa...

Letar oxå efter den perfekta frisören. Jag vill att de ska vara tyst och låta mig njuta ifred av att bli ompysslad.

lillstrumpa sa...

Jag har aldrig gått tillbaka till samma frisör förrän för snart ett år sen då jag hittade "hem" i frisördjungeln. På den ekologiska och ayurvedisk-inspirerade salongen Omtanke i Stockholm får man inte bara en ny frisyr, utan också en stunds avkoppling med huvudmassage, örtte och lugn musik och en person som bara ägnar sig åt dig själv i en timme. Inget radioskval, jobbigt skvallerpladder eller hårsprejsångedimmor som sticker i näsan. Även jag som brukar vara skeptisk mot kristaller-och-new age-vibbar blev helt såld första gången jag var där. Rekommenderas varmt!

Anonym sa...

I vintras var jag tvungen att byta frissa efter det att min gamla bytte yrke. Eftersom jag gått till henne i 15 år kändes det lite oroligt. Men min nya frissa är lika duktig som min gamla. för trots att jag har så kort hår vill jag att det skall ta minst en och en halv timma i frisörsalongen - och den tiden får jag. sist tog det nästan två timmar för henne att få det precis som hon ville. Men så var jag också jättenöjd med resultatet.

För att inte tala om att jag gillar hur frisörerna i "min" salong talar om och till varandra!

Hur man hittar dom. Min erfarenhet är att man bör undvika trendsalongerna och istället titta efter mindre ställen som har funnits där länge med samma ägare. Att överleva som frisör idag är tufft, så dom mindre salongerna som överlever har ofta en stadig kundkrets som kommer tillbaka. med andra ord, dom brukar vara duktiga då.

Ett annat tips kan vara att fråga hur lång det en klippning tar när man vill boka tid. Kort tid indikerar att dom inte kanske kommer att lägga tillräckligt mycket tid på att göra ett bra arbete med ditt hår.

Tyvärr innebär det också att den kan bli ganska dyrt hos frisören eftersom dom också brukar vilja ha en anständig timlön. En frisör som tar ett par hundralappar för en klippning kommer inte att lägga lika mycket tid som en som tar det dubbla. Men återigen, personligen tycker jag att det är värt det.

jag hoppas verkligen att du hittar "din" frisör som får dig att se sådär fantastisk ut i håret som bara en duktig frisör kan.

Anonym sa...

Jag tror inte att det är något fel på salongen ifråga som du vart på, det är något otalt och oberarbetat som du har innom dig, att prata som om människor (praktikanter) som står där brevid och försöker lära sig så att dem själva driva eller arbeta som frisörer själva tycker jag bara är grymt omoget utav dig. att vara praktikant är inte det lättaste ska du veta! att vara frisör är inte att glida runt på en räkmacka, det är hårt för kroppen och långa dagar! dock var det dumt och oproffsigt att prata strunt om eleven som gick på lunch. jag tycker att du ska skaffa dig mer fakta innan du ploppar ur dig åsikter. ursäkta mig men detta var rent av taskigt!

Agata sa...

anonym - Nu har du nog inte läst ordentligt.
Jag har inget obearbetat när det gäller praktikanter utan jag förstår mycket väl att de är där för att lära sig yrket.
Men när de tillsammans med en fastanställd pratar skit både om kunder och om andra praktikanter så har de kanske inte fått lära sig allt de borde.
Och eftersom jag inte är intresserad av att bli den som de pratar skit om när jag går därifrån så mister de en kund. Knappast mitt problem utan salongens.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin