17 maj 2007

Mönsterjakt

Jag bläddrar i mina syböcker och googlar på allehanda varianter, men jag lyckas inte hitta ett bra mönster till förklädesklänningar.

Antingen en sån där som går ihop i ett kryss på ryggen och som man klipper ut i ett helt stycke. Eller sånt där mönster som bara är rakt upp och ner i antingen två delar med knäppning på ryggen eller på axeln.

Svamligt, jag vet. Någon som förstår vad jag menar? Eller ska jag måste behöva rita en skiss?

Inte för att jag tror att det är särskilt svårt att rita ett sånt mönster själv. Om jag hade en egen treåring att prov på så vore det nada problem. Men det har jag inte, så då känns det bättre att förlita sig på mönster.

5 kommentarer:

Dödergök sa...

Har du tittat i någon gammal syslöjds bok? Har för mig att det var i den som jag såg en sån klänning, eller så har jag helt fel men jag såg en för inte så länge sen. Hjärnan är inte vad den var en gång... :)

Anonym sa...

Kollade mina gamla böcker, men jag hade inget sånt mönster... Annars är det ju ofta äldre mönsterböcker på loppis, du kanske kan hitta en där?
Lycka till!

Anonym sa...

Jag har ett sånt mönster med kors i ryggen och klipps i ett stycke men det är till en 2åring och ganska kort 8jag förlängde drastiskt när jag sydde den). Hittade på secondhand ett gammalt tidningsurklipp...
//Klockarbarn

Anonym sa...

Jag har hittat en förklädes klänning i en bok som heter Cool Baby som kan köpas på Design Torget. Den har jag använt och utvecklat lite så att den passar mig.

Agata sa...

Tack för tipsen!

Har letat bland mina gamla syböcker hemma, men utan resultat.

Däremot har jag just beställt boken Cool Baby från Adlibris, så problemet löser sig kanske!

Tack för all hjälp!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin