23 juli 2007

Jag stickar inte bara...

Jag har varit kreativ på andra sätt också. Kökssoffan i sommarhuset fick nya dynor och kuddar. Den långa runda är från ikea, men piffades till med breda band av samma tyg som sattes på den måttanpassade skumgummimadrassen. Eftersom det fanns tyg kvar sydde jag överdrag till en liten kudde och använde ett monogram från ett gammalt lakan som dekoration.


Gissa vad det här blev ...

En sovrumsmatta, såklart. 2,75 lång och vävd på en dag som även resulterade i en gruvlig träsmak... Den längsta tiden gick faktiskt till att - med mosterns hjälp - sätta upp vävstolen som inte riktigt var intakt. Mycket pyssel blev det.Vissa trasor som behövde klippas krävde också en del tid, men de som gick att riva klarade jag på nolltid. Till nästa sommar ska jag förbereda trasor innan, så att det bara är att börja väva när jag kommer till sommarhuset.

Dessvärre sitter den ännu i vävstolen eftersom fler mattor ska vävas innan den kan klippas ner, så det här är den enda bild jag kan erbjuda än så länge.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, så DUKTIG du är! Det är en hel MASSA vuxenpoäng på att kunna väva. Själv förfarade jag över en vävstol modell mindre som liten; en sån som man kunde väva mattor till dockskåpet på. En blev det visst.

Anonym sa...

O tjusigt hörn till soffan! Trevligt att ha dig tillbaka.

Agata sa...

Tack, tack! Det är mycket trevligt att vara upppkopplad igen. Jag har haft grav blogg-längtan under de gångna veckorna.

Den stora vuxenpoängen ligger för min del i att faktiskt förfoga över en vävstol - och ha den uppställd! Att väva är enkelt.
I min släkt dräller det av vävstolar, så material och kunskap saknas verkligen inte.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin