5 augusti 2007

På stickorna och i tankarna

Funderar på att ge mig på något med många färger och härliga mönster. Något fair isle-artat. Eftersom jag kom hem med så många härliga härvor från Morjärvs ullspinneri så måste de ju utnyttjas. Men jag vet inte riktigt vad jag vill göra. Kanske en väst... Tumvantar är visserligen ett enkelt projekt, men jag avskyr verkligen att använda tumvantar, så det känns lite onödigt.
Några tips?


Annars började jag på en sjal i svart mohairgarn i går kväll framför teven. Mest för att jag behöver en svart sjal och hittade ett mönster som jag kanske orkar med. Mönstret finns i något medlemsblad hos sticka (som man ju kommer åt om man är medlem.)

Åsså har vi problem med vårt bredband. Alltså det över telefonledningen. Under semestern har det börjat koppla ner hela tiden, för att direkt koppla upp och fungera fint i säkert tio sekunder. Och så börjar det om igen.
Vi har redan kollat om det är första jacket och det är det. Vad kan man mer göra?
Jag är en användare och ingen tekniker, så det här tillhör det jag tycker är ofantligt tråkigt att behöva rodda i.

Men det finns bra saker i ävrlden. I går åt jag en delikatess - surströmming - tillsammans med goda vänner. Mycket gott!

Och i dag har vädret varit fantastiskt. Ett suveränt sätt att avsluta semestern på.

7 kommentarer:

Dödergök sa...

Det är så vackert allt ditt morjärvsgarn! Jag skulle säkert ha stickat ett tjog med tumvantar av det men sen är ju jag tumvantsberoende också... :)
Sticka en fin liten mönstrad kofta vettja, eller nåt helt galet, en lång Kaffe Fasset-inspirerad kappa kanske med axelvaddar och knytskärp! :) En stickad overall med xo-bårder skulle också vara kul, lova bara att du visar bilder sen! ;)

Gita sa...

Ojojoj så läckra färger det var på garnerna!

Maria sa...

Vilka härliga garner, vackra färger!

Anonym sa...

Jag kom hem från Morjärv med 7,7 kg garn så jag förstår ditt dilemma. Man vill ju inte direkt röra i sin fina färgsamling heller. Jag njuter och försöker använda det med måtta. Garnsamlare och garntokig!

Anonym sa...

I senaste Rowan finns det en väst/slipover som skulle bli toksnygg i ditt garn. Tar med tidningen på onsdag så får du kika.

Anonym sa...

Bilden på garnerna är en ren ögonfröjd!

Anonym sa...

Bilden på garnerna är en ren ögonfröjd!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin