2 september 2007

Jag är en hemvävd tös

Söndagen ägnas inte bara åt Candle Flame Shawl.
Tidigare i år fick jag två handvävda handdukar som varken var isärklippta eller fållade. Efter lite funderande beslutade jag mig för att låta dem sitta ihop och göra en duk av dem till matbordet. Så nu fållar jag för hand. Något annat är inte okej när någon har lagt ner en massa timmar på att väva för hand. (Tja, så är jag uppfostrad. Vilka udda lärdomar har ni själva med er hemifrån?)

Lustigt: Först vid fållningen såg jag att ena handduken är vävd i kypert och den andra i tuskaft. I kombination med en del vävfel börjar jag tro att de tillkommit på en vävkurs...

3 kommentarer:

Dödergök sa...

Med risk att låta äckel präktig och duktig; Självklart fållar man handvävt för hand, det blir så mycket vackrare så. Men det beror kanske på att jag väver själv, man vet liksom hur mycket jobb det ligger bakom ett par färdiga handdukar med vävfel och allt! :)

Maud/En bok om dagen sa...

Jag håller helt med: man fållar handvävt för hand. Visserligen är det bra länge sedan jag fållade något i den vägen men jag skulle inte kunna tänka mig att brutalt köra över det hemvävda med maskinsöm...

Anonym sa...

SÅKLART fållar man handvävt för hand! Det har jag lärt mej hemma, i slöjden och på vävskolan! ,-))) Sitter som berget och är inte minsta udda!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin