3 september 2007

Min låga brinner klar

Har blockat min Candle Flame så att det knakar. Tänkte inte göra det först, men den blev så ynkligt liten efter avmaskning.
En mer noggrann stickerska skulle säkert kunna forma lågorna längs kanten till en rundare form, men det orkar inte den här stickerskan göra.

Jag är fortfarande fascinerad av Old Mill-garnets halsbrytande färgskiftning på slutet. Den raggsocksgröliga biten ratades, men den bruna behövdes för att åstadkomma något mer än en docksjal.

Nästa Candle Flame ska stickas med tre istället för två maskor mellan lågorna, efter ett tips från Elena. Då kanske formen blir lite bredare. Dessutom ska jag inte avmaska utan följa mönstrets avslutningsbård, men till det räckte inte mitt garn den här gången. Nåja, till tv-sjal fungerar den utmärkt.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jättefin! Jag tycker att det blev snyggt med skarpa kantlågor.

Anonym sa...

Å så vacker, jag måste lära mig att sticka snart!

Dödergök sa...

Den är så fin så fin! Jag måste också göra en, basta! :)

PetraO sa...

Vill bara säga att du har en väldigt härlig blogg! Jag har själv en påbörjad candle flame liggandes i någon korg... och nu fick jag stor lust att fortsätta med den. Dessutom blir jag grön av avundsjuka över dina fina loppisfynd. / Petra

Anonym sa...

Heja på stick-kompis!
Det verkar inte vara första gången...
Lena Jo.

Agata sa...

annapuh - Tack, tack. Den är fortfarande liten, men den räcker runt axlarna, och spetsarna upptill sticker upp som en drakrygg. Kanske inte vad jag eftersträvar, men så vill jag ju alltid ha enooorma sjalar. Annars är jag nöjd.

Lisa - Candle Flame är verkligen inte svår.

Dödergök - Tack! Klart du ska göra en!

PetraO - Tack för snälla ord. Välkommen hit. Det är klart att du ska sticka klart din candle flame. De blir väldigt fina.

lena Jo - Välkommen, du också. Nej, inte första gången med stickor och garn. Men första gången med engelskt mönster. Så jag är mer än stolt.

Anonym sa...

wow, den är helläcker och ger absolut mersmak!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin