6 september 2007

Åtta egenheter

Utmanad. Av Lisa och Cina.
Ska skriva 8 vanor och ovanor.
Okejdå. Sån här är jag:

* Luktar nästan alltid på bröd. Särskilt sånt som är färskt. En vana jag började med när jag slutade som vanerökare för 12 år sen och fick mycket bättre luktsinne.

* Sjunger. I bilen. I duschen. På jobbet. Under promenaden. Ger inte ett särskilt stabilt intryck alla gånger...

* Om jag fick välja en annan tid att leva i så skulle det lätt bli 40-talet. Tänk att gå runt med lagt hår och klänning, ha en fästman som är inkallad långt bort och lyssna på Andrews sisters på radion. Jo, det är möjligt att jag romantiserar den tiden, men det trivs jag med.

*
Tycker inte om otäcka filmer. Vad som är otäckt varierar dock stort, och jag kan tycka att det är lika jobbigt att se The Office som någon obehaglig psykologisk thriller. Då chocksomnar jag i soffan. Vad chocksomna är? Tja, jag vänder helt enkelt på mig och somnar. Inte svårare än så.

* Jag blir fysiskt påverkad och mår dåligt av ratade saker som ingen älskar. Övergivna hus som förfaller, familjefoton som hamnar på loppis, fungerande prylar som hamnar på soptippen. Det är kärlekslöst och omoraliskt att bara slänga och rata. Alltså hamnar mycket hemma hos mig. För jag:

* Är en samlare. Och en bra-att-ha-tänkare. Alltid kommer det till nytta.
Förr eller senare är det någon som vill ha plastgardiner från 60-talet. Då har jag det.
Snart kommer jag behöva en brädbit. Då vet jag att det finns.
Endera veckan kan jag behöva veta hur man vårdar sina saintpaulior. Då behöver jag bara leta reda på det tidningsklippet...

* Färgar ögonbrynen. Började som 14-åring och har inte en tanke på att sluta, för utan permanentfärg ser jag ut som en mupp. Om man inte har ett enda pigment i stråna så rinner ansiktet liksom bara ut i ingenting. Undrar du hur det ser ut? Titta noga på Carro Klüft.

* Är i fullständig avsaknad av pokerfejs. Avslöjar alldeles för fort vad jag tycker, utan att jag sagt någonting.

Finns det någon som fortfarande inte gjort den här listan? Känn er välkomna att göra den då.

1 kommentar:

Anonym sa...

Haha, jag skulle också ha velat leva på 40-talet, bara nu det inte vore för det där kriget...

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin