6 november 2007

Jag har läst en bok.

En stickrelaterad bok.
Livets aviga och räta av Kate Jacobs kretsar kring de olika medlemmarna i ett stickkafé i New York som drivs av den ensamstående Georgia.
Det tog ett tag innan jag fick ordning på de olika karaktärerna, som ändå aldrig nådde fram utan framstod som hyfsat platta trots sina olika bekymmer.

Dessutom hade jag svårt att förstå mig på huvudpersonen Georgia och hennes relationer med dels ett gammalt ex som dyker upp igen och dels en gammal bästis som kommer tillbaka och är avundsjuk på den vackra, charmiga, omtyckta, godhjärtade, hårt arbetande ensamma mamman.

Nja, ingen höjdarbok. Konstiga karaktärer, märklig dialog och lite halvtrist story. Emellanåt kopplingar till stickning, men det kändes mest som skruvade metaforer för livet.
Trots det grät jag på slutet.

Lite roligt är dock att det finns en webbplats för stickbutiken Walker and daughter.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tror du att den lyfter som film då, med Julia Roberts som stjärna..?

Agata sa...

Jo, kanske. Då går det ju att rensa bort och förtydliga. Boken känns redan nu som en amerikansk film utan särskilt mycket botten.
Fast utan lyckligt slut, då.

Anonym sa...

Jag fick boken i födelsedagspresent av min dotter. Tanken var nog bra; "Sex and the City goes knitting" men jag håller med - TRÅÅÅKIG!

Georgia är ju hur irriterande som helst, språket är tomt o det skramlar mest som en tom kakburk.

Dålig bok, o numera kan jag utan större besvär helt sonika välja att INTE läsa klart den - det finns ju så mycket av sånt som är SUPERKUL att ägna sig åt istället! (Sticka t ex...)

Anonym sa...

Låter som en bok man läser för att man är stickintresserad inte läsintresserad.
Tack för recentionen :)

Agata sa...

brittmarie - Jo, den surfar en del på stickvågen. Vad värre är att det finns fel. I slutet kallar man resultatet av ebart rätstickade maskor för mosstickning, och då faller en del av trovärdigheten, tycker jag. Visserligen kan det vara översättarens fel, men ändå lite pinsamt.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin